Сjеверна Кореја представила први туристички сајт

Б92, Daily Telegraph
Сjеверна Кореја представила први туристички сајт

Упркос прилично затвореним границама, Сjеверна Кореја је недавно представила свој први, званични државни туристички сајт, којим покушава да привуче туристе из целог света.

 

Туристички сајт DprkToday.com садржи детаље о понуди Сjеверне Кореје, са информацијама о смjештајним капацитетима и туристичким атракцијама, уз галерију фотографија, предлоге за бесплатне и комерцијалне туре…

Осим тога, сајт нуди и административне информације попут савjета за добијање визе, која је за улазак у Сjеверну Кореју потребна становницима највећег броја држава.

Ипак, тек је неколико основних текстова на енглеском, док је за остатак сајта потребно разумjевање локалног језика, преноси Дејли телеграф.

У званичном саопштењу туристичке организације наводи се да је сајт пуштен у рад како би задовољио "све веће интересовање" Запада за понуду Сjеверне Кореје.

Промотивни снимци који су објављени на сајту приказују фудбалску репрезентацију земље као и њене друге спортисте, скијалишта у одмаралишту Масикрионг, делфине у аква-парковима који одушевљавају посjетиоце, учеснике Ариранг игара и, као можда најчуднији детаљ, лансирање ракета.

Посjетиоци сајта ту могу да нађу и најновије вијести из земље, занимљивости, чак и ред летова између Пекинга и Пјонгјанга…

У циљу промоције туризма, Сјеверна Кореја прошле године најавила је да планира да повеже директним авионским летовима Пјонгјанг са Кином, Југоисточном Азијом и Европом.

Највећи дио снимака који су приказани на сајту већ је употребљен за промоцију туристичких потенцијала у Кини, земљи из која традиционално долази највише туриста у Сјеверну Кореју. Међутим, из свих крајева планете посљедњих година примјетан је све већи број знатижељника који желе да завире иза сјевернокорејске завјесе и провере какав је заиста живот у овој прилично херметичној држави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана