Сингапур: Отворен највећи акваријум на свијету

Aгенције
Сингапур: Отворен највећи акваријум на свијету

S.E.A. Aquarium, највећи на свијету, са више од 100.000 морских животиња у 45 милиона литара воде отворен је ове недјеље у Сингапуру.

Акваријум и тематски парк станиште су ража, ајкула чекићара и индопацифичких делфина. Ипак, идеја да се у вјештачком простору нађу најневјероватнија морска створења није се свидјела свима.

Борци за права животиња одавно лобирају да се из парка пусти на слободу 25 делфина који су ухваћени само за потребе акваријума.

Међутим, званичници парка су неумољиви:

"Вјерујемо да зоолошке организације имају важну улогу у очувању дивљег свијета и зато треба да разумију да овакви пројекти могу олакшати опстанак појединих врста у кризним временима".

У акваријуму се налази 49 зона које имитирају различите природне услове југоистока Азије. На примјер, Open Ocean Оцеан има највећи стаклени зид акваријума на свијету (36 метара широк и 8,3 метра висок) а у близини се налази и ресторан с погледом на морске животиње.

Marine Life Park у склопу ког се налази акваријум има и хидромагнетни костер Riptide Rocket – тобоган који нуди "луду" вожњу, а ту је и 620 метара дуга ријека која протиче кроз вјештачку тропксу џунглу.

Посјетиоци могу ронити са рибама код Дугиног гребена и чак хранити раже, док ће од слиједеће године бити организовано пливање са ајкулама и делфинима.

Дневна карта за С.Е.А. акваријум кошта 24 америчка долара за одрасле и 16 долара за дјецу и старије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана