Сијудад Мексико - град авантуре

Данијела Стоканић
Сијудад Мексико - град авантуре

Сијудад Мексико, главни град Мексика, а уједно и један од највећих у свијету, познат је по богатом ноћном животу, атракцијама и знаменитостима које привлаче туристе из свих дијелова свијета.

Љубазни становници, лијепо сређене улице, сувенирнице, мексичке кантине и ресторани, маријачи, барови само су неке од ствари које ће сваког посјетиоца одушевити. Град пружа идеалне услове за љубитеље скоро свих спортова, шетњи, голфа, јахања, тениса, рвања, борбе бикова, фудбала, пецања...

Сијудад Мексико је дестинација која никог не оставља равнодушним, створена је за све путнике и свачији укус, авантуристички дух сваког посјетиоца и спаја неспојиво.

У центру града, конструисаног изван стијена античких палата и храмова, налази се огроман отворени простор Зокало, трг Сијудад Мексика, за који кажу да је други по величини у свијету послије московског Црвеног трга.

У Ла Меркеду налази се највећи и најживљи градски маркет, са великим простором пуним узбудљивих радњи, док огроман простор Цапултепек парка заузима Национални музеј антропологије, са фасцинантном колекцијом умјетнина из прахиспанског доба.

Много су популарни излети у Теотивакан, пирамиде Сунца и Мјесеца, богати музеј археологије и музеј чувене сликарке Фриде Кало и њеног мужа умјетника Дијега Ривере.

А ако вам треба мир и уживање у природи, то ће вам свакако пружити цвјетне пијаце, маријачи и продавци такоса вожњом у кануу.

Велики храм је био главни храм Астека, вјеровало се да означава центар универзума. Палата лијепих умјетности смјештена је на крају Аламеда Централа, који је био некада антички маркет, а сада је велики парк, концертни хол и умјетнички центар, а у њој су неки од најљепших мексичких мурала.

Музеј националне антропологије Капултепек је највећи парк у Сијудад Мексику, који чини огромна област са језером, зоолошким вртом и разним музејима. Сан Ангел је најшармантније мексичко предграђе. Ексклузивно је смјештено близу античких манастира и колонијалних кућа дуж калдрмисаних улица.

Пинк зона је главна градска зона за вечеру, ноћни живот и шопинг. То је компактна област са улицама пуним барова, продавница, бутика, ресторана и хотела. Улице носе називе познатих градова као што је Лондрес и Хамбурго.

Историја

Град на овом мјесту основали су Астеци 1325. године, и то на острву у средини језера Текскоко. Град се првобитно звао Теночтитлан. Овај град је уништио шпански конквистадор Ернан Кортес 1521. године. Године 1535. Сијудад Мексико постао је главни град Вицекраљевства Нове Шпаније, који је обухватао све шпанске посједе сјеверно од Костарике, Карипска острва и Филипине. Послије стицања независности, 1824. године, Сијудад Мексико проглашен је за главни град Мексика.

Услуге                                                                                      Цијена

Петнаестодневни аранжман  (авионски превоз)      3.000 КМ

Такси                                                                                      од 10 КМ

Ручак                                                                                          од 15 КМ

Пиће                                                                                             7 КМ

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана