Санкање у Солт Лејк Ситију зими и љети

Сања Амиџић
Санкање у Солт Лејк Ситију зими и љети

Солт Лејк Сити, главни и највећи град америчке савезне државе Јуте, али и један од најпосјећенијих туристичких дестинација Америке. Окружен је планинским вијенцем Васач који се сматра дијелом већег и познатијег вијенца Стјеновите планине и Великим сланим језером по коме је и добио име.

Солт Лејк Сити нуди веома привлачну и несвакидашњу понуду. Поред тога што у зимском периоду неких 45 км источно до парка City’s Utah Olympic можете задовољити своје адреналинске потребе, и у периоду љета можете се ставити у улогу олимпијских мајстора на боб-санкама, гдје са Cometa можете сјурити низ падину брзином од 100 км на час, али и импровизовати ски скокове са најстрмије скакаонице.

Овај парк 2002. године био је домаћин зимске Олимпијаде, од када је и добио највећу популарност.

Ако желите добро да једете, а и пробате специјалитет Јутине кухиње посјетите Himalayan Kitchen, руралну непретенциозну гостионицу са жутим зидовима и црвеним столњацима, гдје се служи непалска јаретина са каријем и традиционални момо са Хималаја, барене пилеће кнедле у комбинацији са сосом од сусама.

Поред добре и укусне хране, у овом граду налази се и једна од најпознатијих чајџиница, "Tea Groto" која је специјализована за чајеве који се не пакују у кесице, као и шармантни King’s English Bookshop, шкрипава стара кућа претрпана књигама, гдје вас чека удобан кутак за читање.

Врло примамљив смјештај нуди племићка кућа из 1909. године која је задржала свој историјски карактер и енглески шмек. У понуди се налази 14 соба, од по 195 марака за ноћ.

Уколико сте љубитељ шопинга, имате и велики избор продавница гдје можете купити различите производе, од одјеће и обуће па све до сувенира. Истим трагом долазите до дистрикта Сугархоусе, непрометног дијела града који је изузетно пријатан за шетњу и душевни мир.

Град такође угошћава и многе бендове из различитих дијелова свијета. Најбољи концерти одржавају се у Urban Lounge и Kilby Court. А уколико желите да правите своју музику, свратите у Keys on Main пијано бар у којем и публика активно учествује у компоновању.

Закон о контроли алкохола

Прије три године у савезној држави Јути измијењен је Закон о контроли алкохола који је био на снази од 1935. године. Према новим правилима, муштеријама је дозвољено да једноставно уђу у паб и наруче пиће као да су у било ком граду, што раније није био случај у овој америчкој држави.

 

Услуге                   Цијене у КМ

Смјештај               од  185

Ручак                   35

Кафа                     10

Сувенири             15

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана