Ресторан који је лансирао тирамису ставља катанац

Танјуг
Ресторан који је лансирао тирамису ставља катанац

Италијански ресторан Бекери (Le Beccherie), у којем је створена чувена посластица тирамису, биће затворен због слабе посjећености.

Ресторан у италијанском граду Тревизо, чија је власница 1971. године измислила кремасту посластицу тирамису, ставиће катанац на врата крајем марта ове године, због економске кризе и промjена у навикама исхране код Италијана, пренио је магазин Слејт.

Посластица направљена од маскарпонеа, кафе, слатког вина Марсала и сунђерастог бисквита, није успјела да спречи да италијански ресторан упадне у финансијске тешкоће.

Ресторан је отворен 1939. године, а посљедњу поруџбину ће примити 30. марта када ће локал бити и затворен.

Власник ресторана Карло Кампеол као разлог затварања наводи недовољну посјећеност, што је, како каже, посљедица најгоре рецесије у коју је Италија запала од Другог свјетског рата.

"Затворићу ресторан заувијек 30. марта, и тада ћу исплатити троје запослених у локалу као и све добављаче. Проморан сам да то учиним, јер је број клијената драстично опао. Некада су ресторан посјећивали политичари, бизнисмени и обични људи а сада је углавном празан", објаснио је Кампеол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана