Рајанер доноси нова правила за путнике

Агенције
Рајанер доноси нова правила за путнике

Извршни директор Рајанера, Мајкл О’Лири, најавио је планове за укидање папирнатих укрцајних карата и уклањање шалтера за пријаву на аеродромима у сљедећих неколико мјесеци.

Путници ће се морати пријавити за своје летове онлајн или путем апликације прије доласка на аеродром, а план је да се у потпуности укину шалтери на аеродромима до маја идуће године. Путници који не искористе ову опцију суочиће се с накнадом од 55 евра на аеродрому.

На штампаној конференцији у Даблину прошле седмице, О’Лири је рекао да би укидање шалтера за пријаву уклонило потребу за наплатом услуге на аеродрому. Тим потезом спријечиће се путници без паметних телефона да се укрцају на летове Рајанера.

– Желимо да укинемо пријаве на аеродрому на исти начин на који смо уклонили шалтере за пртљаг. Радимо на томе да све буде доступно у апликацији од 1. маја 2025. године, без потребе за папирнатим картама – рекао је О’Лири, а преносе Финансије.хр.

Такође је изјавио да, иако је он лично био скептичан према коришћењу апликације, она ради врло добро, пружајући путницима информације о излазима за укрцај и кашњењима.

Очекује се да ће број путника који користе апликацију порасти са садашњих 60 на 80 посто до краја године, а од маја више неће бити других опција осим ње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана