Рај за авантуристе, али и оне жељне мира

Марина Чигоја
Рај за авантуристе, али и оне жељне мира

Бањалука - Туристичка понуда Републике Српске из године у годину постаје све богатија, а најзначајније успјехе биљеже бањски, планински и авантуристички туризам.

Извршни директор за маркетинг и продају Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” из Теслића Aлександар Радошевић каже да, поред здравственог програма који је окосница Бање Врућице, нуде и конгресне програме, рекреативни и велнес програм.

- Реновирањем хотела “Кардиал” направили смо модеран велнес центар на 1.600 квадратних метара - казао је Радошевић.

У саставу комплекса “Бања Врућица” налазе се четири хотела - “Кардиал”, “Посавина” “Србија” и “Херцеговина”, чији је укупни смјештајни капацитет око 1.000 лежајева.

- Радује нас што сваке године постижемо све боље резултате. Прошла година је била рекордна. Остварено је 153.000 ноћења, а према досадашњим показатељима, иста ће бити и ова година - нагласио је Радошевић.

За љубитеље авантуристичког туризма прави избор сигурно су ријеке Врбас и Тара.

Предсједник Рафтинг клуба “Кањон” Aлександар Пастир каже да је овај клуб у посљедњих десет година колико постоји урадио много на промоцији рафтинга.

- Организација Свјетског рафтинг првенства 2009. довела је до тога да је Врбас препознат у скоро 40 земаља као једна од топ авантуристичких дестинација. Наравно, одмах уз Врбас је и Тара и друге наше ријеке. Можемо слободно рећи да смо број један у Европи, а сигурно ћемо бити и у свијету убрзо - нагласио је Пастир.

Руководилац продаје и маркетинга у Олимпијском центру “Јахорина” Драган Соколовић каже да овај центар нуди богат садржај као зими, тако и љети, када се организују кошаркашки и фудбалски кампови.

- Влада РС је преко Инвестиционо-развојне банке до сада у Јахорину уложила значајна средства, углавном у модернизацију скијалишта. Модернизација ће се наставити и самим тиме наша понуда биће на још вишем нивоу - нагласио је Соколовић.

Он је истакао да је за идућу зимску сезону Јахорина најбољи избор у региону, јер има одличне смјештајне капацитете и веома приступачне цијене. У саставу ОЦ током цијеле године ради хотел “Бистрица”, који располаже са 152 комфорне собе и осам  апартмана.

Рафтинг понуда

Aлександар Пастир је истакао да је рафтинг понуда РС и БиХ, по истраживању “National Geographica” и америчког сајта “SmarterTravel.com”, уврштена међу десет најбољих авантуристичких дестинација у свијету.

- У понуди имамо једнодневни рафтинг на различитим дестинацијама, као и понуду хране и смјештаја, тако да је лепеза широка, а цијене прилагођене нашем тржишту - нагласио је Пастир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана