Рај на земљи: Туристи кажу да је ово најљепши базен на планети

ГС
Foto: Принтскрин

Нестварно лијепа вегетација, кораљни гребени, скривени тунели и активни вулкани чине Самоу попут сета за авантуристички филм.

Полинезијска држава која се смјестила у западном дијелу острва Самоа, сјевероисточно од Фиџија. Обухвата острва Саваи, Уполу, Маноно и Аполиму, као и неколико малих, ненасељених острва.

На Уполу се налази једно од најнеобичнијих мјеста за купање на планети. Омиљени базен наћи ћете усред поља лаве у близини села Лотофага, крај спектакуларне обале која спаја бијели пијесак и азурни океан. Sua Ocean Trench која у дословном преводу значи "велика рупа" настала је након ерупције вулкана на острву.

Природни базен дубине 30 метара и окружен зеленилом годишње посјети на хиљаде људи како би се увјерили на своје очи у природне љепоте с фотографија. У смарагдну воду може се ући само на једном мјесту - степеницама с малом платформом која је уједно и скакаоница. Бијели пијесак и тропске рибе што се врзмају под ногама доприносе бајковитом угођају.

Захваљујући бројним каналићима који воде од океана до базена нема страха од исушивања. Цијену карте за купање одрасли ће платити око €10, а дјеца млађа од седам година пливају бесплатно. Новац одлази на одржавање путева и зеленила.

Вјешти пливачи могу запливати тунелом и доћи до океана, али то се не препоручује дјеци како би се спријечиле незгоде, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана