Путешествија воза који је од Београда до Бара вoзио 32 часа

Aгенције
Путешествија воза који је од Београда до Бара вoзио 32 часа

Београд - Међународни воз који је кренуо синоћ из Београда за Бар стигао је на одредиште послије рекордна 32 сата. Министар Антић тражио објашњење.

Воз је кренуо са београдске станице у понедјељак, са 80 минута закашњења око 21.25 часова, а тек 24 часа касније се домогао Колашина, затим и коначног одредишта.

Прво се покварио у Барајеву, гдје је био на станици 11 сати, а затим је стао у тунелу код Колашина, где је боравио седам сати, како кажу надлежни, због невремена.

"У вријеме када је требало да будемо у Подгорици, ми смо били на 27 километара од Београда. Нико нас није обавјестио да ћемо скоро 11 сати провести у Барајеву. Нисам могао да спавам чекајући да се нешто деси. Питао сам кондуктере, али они нису знали да ми дају одговор када ће воз кренути", каже Јован Б. за "Блиц" и додаје да је воз с 10 вагона био препун путника.

Како преносе "Вијести", мучно путовање је завршено у сриједу око 4 часа, а кривац за нове проблеме био је, наводно, гром.

Директорка Сектора за међународни саобраћај у Жељезничком превозу Рајка Мариновић рекла је "Вијестима" да је невријеме направило велике проблеме на прузи, да су ангажовали све људе да се путници превозе аутобусима, пошто је саобраћај био прекинут на више мјеста и да се одсјеченим путницима доставе храна, пиће и млијеко за децу.

Како је касније саопштено, жељезнички саобраћај на прузи Београд-Бар, у дијелу који пролази кроз Црну Гору, који је у уторак увече више сати био у прекиду због великог невремена, поново је нормализован у сриједу ујутро и возови саобраћају по реду вожње.

"Због великог невремена и атмосферског пражњења, на дијелу пруге Подгорица-Колашин, у уторак увече је дошло до хаварије у енергетском постројењу станице Лутово, што је изазвало прекид жељезничког саобраћаја. Екипе Жељезничке инфраструктуре Црне Горе санирале су рано јутрос насталу хаварију и обезбједиле нормализацију железничког саобраћај", саопштено је.

Жељезнице враћају новац путницима због кашњења

Министар саобраћаја Александар Антић и генерални директор Жељезница Србије Драгољуб Симоновић наложили су данас хитно утврђивање одговорности за путовање возом од Београда до Бара које је трајало 32 сата и упутили извињење путницима, којима ће бити враћан дио новца, саопштиле су српске железнице.

Симоновић је наложио непосредним руководиоцима да се детаљно испитају разлози кашњења тог међународног воза и да се на одговарајући начин казне сва одговорна лица која су директно учествовала у организацији његовог саобраћаја.

Жељезнице Србије донеле су одлуку да свим путницима из овог воза врате новац за купљене карте, за путовање између Београда и Врбнице (до границе са Црном Гором).

Генерални директор жељезнице и министар саобраћаја захтијевају од надлежних руководилаца у Жељезницама Србије да брзо и на одговарајући начин начин реагују, утврде разлоге закашњења и у складу са тим покрену поступак дисциплинске одговорности, а о утврђеним чињеницама јавност ће бити одмах обавијештена.

Симоновић и Антић, како је наведено, упућују извињење свим путницима због кашњења и непријатности којима су током путовања били изложени.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана