Плажа Свети Стефан Међу 15 најљепших у Европи

Srna
Foto: Instagram

ПОДГОРИЦА– Плажа Свети Стефан у Будви сврстана је међу 15 најљепших у Европи, према оцјени престижног британског магазина "Конде наст травелер".

Из Туристичке организације Будва/ су навели да је магазин предложио најљепше европске плаже које треба посјетити и да је на тој престижној листи мјесто нашла и будванска плажа Свети Стефан.

Описали су да је међу најљепшим плажама Европе, од Скандинавије до Сардиније, окружена густом боровом шумом, са предивним морем боје плавог мастила.

"Повезано са копном уским дијелом пијеска ружичасте нијансе, мало острво Свети Стефан, са крововима од теракоте, славу је стекло шездесетих година као мјесто окупљања богатих и славних", пише у тексту магазина.

Директор ТОБ-а Немања Куљача рекао је да су свјесни несвакидашње љепоте тог дијела обале, али уједно и поносни на још једно међународно признање које добија Свети Стефан и његове плаже.

Он се нада да ће управо то позиционирање на престижној европској листи најљепших плажа позитивно утицати на опредјељење, не само британских, већ и осталих туриста западне Европе да дођу и лично се упознају са скривеним драгуљима које посједује будванска ривијера.

Међу осталим плажама које британски магазин наводи као најљепше у Европи су и Златни рат у Болу на острву Брач у Хрватској, Санта Гиулиа на Корзици, Порто Катски на грчком острву Лефкада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана