Пет мјеста која доносе срећу у љубави

Agencije
Пет мјеста која доносе срећу у љубави

Ако немате среће у љубави, посјетите ова мјеста за која се вјерује да могу да преокрену фортуну у вашу корист.

Уколико вам година на измаку није донијела нову љубав или вашу везу подигла на виши ниво, можда је вријеме да узмете ствари у своје руке!

Посјетите мјеста за која се вјерује да могу да преокрену љубавну фортуну у вашу корист.

1. Јулијина кућа у Верони

Чувена прича о трагичној судбини младих љубавника сасвим сигурно је подстакла сујевјерје које се везује за магичне моћи Јулијине куће у Верони. Постоји неколико ритуала које треба обавити како би се обезбиједила срећа у љубави: изаћи на чувени балкон, написати писамце и прикачити га за зид, али и додирнути десну дојку Јулијине бронзане статуе. Занимљиво је да се првобитно вјеровало додиривање груди помаже само мушкарцима, док је дјевојке требало да додирну њену десну руку и замисле љубавну жељу. Такође, према легенди, ако љубавни пар изведе ритуал истовремено, заувијек ће остати заједно.

2. Стуб који плаче у Истанбулу

Вијековима туристи посјећују „стуб који плаче“ у Аја Софији у потрази за чудесним изљечењем. Сујевјерје везано за „стуб Светог Гргура“, како га још зову по хришћанском свецу, датира још из времена када је Света Софија била црква, а из стуба је капала вода (као да плаче) за коју се вјеровало да лијечи све могуће бољке, од неплодности до сљепила. Уколико је лијек оно за чим трагате, легенда каже да треба само да ставите палац у рупу и, ако је влажан кад га извадите, ваше тегобе ће нестати. Ако, пак, желите да вам се испуни нека жеља, палац треба да заротирате за 360 степени.

3. Насмијани Буда у Хангџоу

Према источњачком вјеровању, довољно је да мало погладите стомак статуи Буде и богатство, просперитет и срећа ће бити на вашој страни! Зато скоро свако домаћинство у Кини има бар једну фигуру највећег мудраца. Ипак, већина људи не зна да се ово вјеровање везује за Лингђинг храм, један од највећих манастира у Кини који датира још из Ђин династије (317-420. године п.н.е), а налази се у граду Хангџоу. На овом светом мјесту заправо постоји читава серија Буда исклесаних у камену, али једина за коју се вјерује да има магична својства је позната под назив 4. Бларни камен у Корку

4. Бларни камен у Корку 

Према легенди, довољно је да једном пољубите Бларни камен и наредних пет година ће вас пратити срећа! „Срећни камен“ припада зиду средњевјековног замка Бларни, а који се налази у мјесту Бларни недалеко од Корка у Ирској и позната је туристичка дестинација. А да до фортуне није тако лако доћи, говори и процедура коју морате претходно да обавите. Након што се попнете степеницама на врх самог замка, треба да легнете на леђа и буквално наопачке пољубите камен! Такође се вјерује и да камен има магичну моћ да вас учини вјештијим говорником, што је можда помогло Винстону Черчилу који је једном посјетио Бларни замак.

5. Гробница Абрахама Линколна у Спрингфилду

У Линколновој меморијалној гробници на Оак Риџ гробљу у Спрингфилду, у држави Илиноис, постоји неколико статуа чувеног предсједника, али само се за једну вјерује да доноси срећу. Према легенди, статуа главе шеснаестог предсједника САД изливена од бронзе, тачније његов нос, посједује магичне моћи. Довољно је само да га мало протрљате длановима и фортуна ће вас заувијек пратити. Будући да годишње на хиљаде људи посјети овај споменик у потрази за мало среће, није ни чудо што је нос упадљиво свјетлије боје и сија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана