Пет митова о преживљавању који могу да вас убију

Aгенције
Пет митова о преживљавању који могу да вас убију

Захваљујући бројним серијама и филмовима о преживљавању стално смо у прилици да чујемо савјете у вези са тим како да преживимо када се нађемо изгубљени у непознатом. Међутим, многи од тих савјета у стварном животу могу да нас коштају живота.

Многи савјети за преживљавање би у правом животу заправо могли да нас убију.

Иако је по њима приоритет проналажење хране, чињеница је да тијело без проблема може да издржи више дана без хране тако да је прави приоритет проналажење воде и склониште.

Када кажемо склониште, првенствено мислимо на кревет а на кућицу саграђену од лишћа или маховине пошто је хладна земља знатно опаснија од хладног вјетра.

Направите кревет користећи се сувом вегетацијом како би направили изолацију која ће сачувати вашу топлоту и заштитити вас од хладне земље.

Такође, за многе је чување воде приоритет, међутим, наше тијело не занима колико ћемо касније бити жедни када му је вода потребна истог тренутка.

Планинари су умирали са пијаћом водом у чутурицама зато што су покушавали да је штеде.

Ако мислите да ће вам пијење урина помоћи да останете хидрирани, размислите поново. Ако сте већ на ивици тога да добијете сунчаницу, пијење урина могло би да преоптерети механизме за хлађење унутар тијела. Умјесто тога, пробајте да урином натопите мараму или неки други комад одјеће пошто ће вам то помоћи да се расхладите.

Уколико вас угризе змија, сигурни сте да ће вам исисавање отрова из ране помоћи, међутим, исисавање отрова може додатно да оштети ваша црева и стомак. Најважније је да останете прибрани и потражите помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана