Ово су најекстравагантнији одмори на свијету

klix.ba
Ово су најекстравагантнији одмори на свијету

До ултимативних празничних дестинација могуће је доћи само уколико имате неколико милиона долара који су вам апсолутни вишак. Односно ако сте супер богати и славни. Ове дестинације укључују ултимативну скијашку колибу и приватно острво на Карибима.

Огромна пловна палата – 725 хиљада долара

Дивовска јахта "РВ Пегасо" долази у пакету са подморницом која прима пет особа. Можете истраживати океан док вам неко стално пуни чашу шампањца. Ту је и комора за декомпресију, тобоган, трамболина, теретана, џакузи и хелиодром.

Ултимативни сафари – 85 хиљада долара

Дивљи свијет Африке је импресиван, али је неким особама ипак досадан. Зато је у Танзанији отворена кућа "Singita Serengeti" у којој животиње траже вас, уместо ви њих. Кућа се изнајмљује само на ексклузивној основи, а пружа смјештај за осам особа у четири апартмана. Налази се тачно на миграцијској рути дивљих животиња. Сингита значи "мјесто чуда", а својим гостима пружа могућност да кроз прозор спаваће собе гледају породицу слонова или из базена посматрају носороге.

Приватно рајско острво – 493 хиљаде долара

Француска породица Коен купила је острво Каливигни, у близини обале Гренаде, у чији је развој инвестирала више од 160 милиона долара. Острво је тек посљедњих неколико година доступно за изнајмљивање. Пружа смјештај за 50 особа, а на располагању су им мраморна купатила, персијски теписи, египатски памук и намјештај који је дизајнирао Оскар де ла Рента. Сваке вечери се праве италијански, француски и локални специјалитети, а ту је и шест пјешчаних плажа. Можете добити и приватни бенд и ватромет.

Блиндирана колиба – 379 хиљада долара

"Chalet N" је најскупља колиба за изнајмљивање на свијету. Налази се у аустријским Алпима, на падинама Оберлеха. Ово је тек друга сезона ове колибе, а гостима је на располагању све што пожеле. Посуђе је од титанијума, док се на јастуке угравирају ваши иницијали. Сауна је већа од тениског игралишта, базен пушта музику под водом, која мијења боју према вашем расположењу. Ту је и приватни вински подрум, док је скије произвео Порше. Прозори су непробојни. Кућа прима 24 особе у 11 спаваћих соба, односно мање гостију него што има запослених.

Краљ у дворцу – 3,6 милиона долара

Турнеја палатама махараџа у индијском Раџастану укључује три ноћи у три различита хотела. Можете закупити само за себе или позвати више од 120 пријатеља. Како год одабрали, цијена је иста. У њу је укључен доручак, док се све остало, попут приватног авиона, додатно наплаћује. Турнеја почиње у Језерској палати у Удајпуту, а затим се иде у палату "Умаид Бхањан" у Џодпуру и на крају, у палату Рамбах у Џаипуру.

Приватни млазни авион – 971 хиљада долара

Зашто се мучити са аеродромима, када можете у Аустралију одлетјети приватним млазним авионом и повести 30 пријатеља са собом. 20-дневно путовање почиње са вама најближег аеродрома, а завршава у Сиднеју. Наравно, стаје се гдје год зажелите.

Еколошко одмаралишта за милионере – 1,8 милиона долара

Острво Лаукала на Фиџију је идеално уколико желите приватност, а на располагању вам је и смјештај за 60 или више ваших пријатеља, уколико користите свих 25 вила. Острво је у власништву Ред Буловог магната Дитриха Матешица и засновано је на самоодрживости. До њега се долази приватним авионом, а острво узгаја сопствену стоку, воће, поврће и мед. Чак флашира и своју минералну воду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана