Ово је тренутно најтраженије грчко острво

ГС
Foto: Агенције

Љето у Грчкој још увијек траје, а доказ за то су и охрабрујући туристички резултати у октобру, који је постао један од најбољих мјесеци у протеклих неколико година.

Грчка туристичка конфедерација је недавно саопштила да је Грчка већ премашила 18,2 милијарди евра колико је остварено у досад најбољој 2019. Години.

Потражња за летовима као љети

Према подацима Инцете, капацитет авио-превозника за летова за Грчку од 29. септембра до 2. октобра достигао је запањујућих 708.929, а и у наставку октобра су такође забиљежене добре бројке. Највећи број летова је забиљежен ка Криту, Косу и Родосу.

Највише туриста ове јесени у Грчку долази из Велике Британије, Италије, Немачке, Француске, Швајцарске, Холандије, Пољске и Израела.

А баш због тога што се туристичка сезона у Грчкој продужава, компаније попут британске авио-компаније "Јет2" сада планирају да прошире своју понуду за 2023. годину обезбјеђивањем нових рута.

Краткорочни боравци преко  Airbnb-а продужили сезону

О сјајним резултатима свједочи и потражња за смјештајем на  Airbnb-у у септембру и октобру, а број резервација за те мјесеце продужио је љетњу сезону 2022. и донио додатне приходе земљи.

Резервације преко  Airbnb-а су достигле 85 до 95 одсто у септембру и вјероватно ће се попети на 60-80 одсто у октобру.

Примјећује се повећана потражња за краткорочним боравцима на грчким острвима, а острво са највећом потражњом од 95 одсто у септембру био је Санторини, потом Скијатос, Хидра, Скопелос, Наксос, Китнос, Парос и Миконос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана