Ово је најјефтинији европски главни град

Анадолија
Ово је најјефтинији европски главни град

ЛИСАБОН - Лисабон је познат као најјефтинији европски главни град, али и као град којег већина жели посјетити барем једном у животу.

Ово је град посебне културне баштине која сједињује модернизам и прогресивни развој. У главном граду Португалије се налази један од највећих тргова у Европи - Jardim da Praca do Imperio, затим Музеј кочија који садржи једну од највећих колекција краљевских кочија, те Јеронимитски самостан невјероватног екстеријера.

Ту су и два музеја, Поморски музеј, посвећен златном добу морепловаца и Национални музеј археологије који садржи римске мозаике те радове из бронзаног доба.

Љубитељи умјетности биће одушевљени и приватном колекцијом ремек дјела из 20. вијека у Берардо музеју, збирки унутар културног центра Белем. Ту је и славни Белемски торањ који се уздиже на обали.

Лисабон је град богат културом и историјом па није ни чудо што је препун продавница антиквитета.

Свакако, за све оне који желе рећи да познају главни град Португалије, једно мјесто је неизоставно. Гулбенкиан је мјесто на којем можете видјети толико тога заједно попут радова Едгара Дегаса, реликвија древне египатске културе, хранити патке, појести вјероватно најбољи сладолед у граду, слушати џез или једноставно сјести на ливаду и уживати.

Још један јако важан дио лисабонског живота је ријека Тајо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана