Острво на којем милијардери бјеже од милионера

GS
Foto: Instagram

КАНОУАН - Острво Каноуан, који је широк мање од пет километара, познат је по својим предивним плажама и луксузним одмаралиштима. Често га називају мјестом гд‌је милијардери одлазе побјећи од милионера и пружа раскошан бијег од свакодневице.

Ексклузивни статус острва Каноуан привлачи богате посјетиоце који траже приватност, мир и врхунски смјештај. Његово име у преводу значи "острво корњача". Нуди прекрасне пејзаже, скривене увале, бијели пијесак, тиркизно море, егзотичне корале и мирне плаже - једном ријечју, рај на земљи.

Међутим, не тако давно, острво није имао текућу воду ни асфалтиране цесте, а било је више корњача него људи. Сада постоји писта за приватне авионе, неколико луксузних хотела и вила те марина за мега јахте.

Гледајући га из авиона, Каноуан изгледа као много друга карипска острва, са смарагднозеленим брежуљцима и маленим селима окруженим тиркизним морем прошараним јахтама и једрилицама. Изблиза, острво се шири уз цесту која води од аеродрома, откривајући поглед на океан и мало, живахно село.

Нема гомиле туриста с крузера, скупих дућана, пренатрпаних хотела и ресторана.

Густи промет значи тек заустављање како би корњаче прошле, а природна подручја толико су нетакнута да они који су их посјетили тврде како су се на острву осјећали као да су међу првим посјетиоцима. Уз то, Каноуан се налази одмах испод појаса урагана, што значи да нема лошег периода године за посјету.

На њему се налазе луксузна одмаралишта попут "Каноуан Естате Ресорт анд Villas", "Мандарин Ориентал" и "Сохо Beach Хоусе Цаноуан". Цијене соба у "Мандарин Ориенталу" крећу се од 837 долара и пењу се на више од 9000 долара по ноћењу за раскошну вилу с четири спаваће собе, док је у "Сохо Beach Хоусеу" нешто нижа цијена и за најлуксузнију собу износи 1200 долара.

Наводно су принц Хари и Меган тамо отишли како би изгладили несугласице у браку и поново се зближили. Нимало лоше мјесто за рјешавање проблема, преноси "Глориа".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана