Олимпијске игре - Луксузни водич кроз Лондон

www.luxlife.rs
Олимпијске игре - Луксузни водич кроз Лондон

Смјештај током Олимпијских игара је од посебног значаја. Кутак, који ће вам пружити мир, одмор и мало простора за планирање наредног дана, доживљај ће учинити комплетнијим.

Расположиви луксуз који бисмо издвојили јесте: "Grosover House" апартмани, "Threadneedles", "Ascott Mayfair", "The Arch London", "Claverly Court " апартмани, "Adria"… Нешто више ријечи, о нама фаворизованим смјештајем…

 "Grosover House" апартмани, гостима нуде ексклузиван и луксузан смjештај. Гламур са 5 звијездица, представља праву независну оазу И сједишту четврти "Мајфер". Понуда апартмана укључује консијерж услугу 24 сата дневно. Апартмани су лоцирани у улици Парк Лејн, а из самог комплекса пружа се поглед на Хјад  Парк. Објекат је удаљен пар минута хода од бутика и ексклузивних галерија. Аеродром "Хитроу", удаљен је 25 километара од овог сјајног здања. Од слободних мјеста, остали су луксузно опремљени апартмани са двије спаваће собе, који комфорно прима 4 особе, а цијена ноћења за цио апартман износи 2000 еура.

"Theadneedles" хотел, налази се у финансијском центру Лондона. Са прекрасним погледом на град, собе нуде истински луксуз, који ће сигурно употпунити ваш утисак о овом свjетском догађају, као и о самом граду. Прави гурмани, обрадоваће се ресторану "Бонд", који ће одушевити и најзахтевније. Цијена суперлуксузне двокреветне собе, за ноћ, износи 550 еура.

Расположиве Карте

Издвајамо доступне карте…

- Церемонија отварања – Од 995 до 2012 фунти.

- Мушка кошарка, и борба за бронзану медаљу – 325 фунти.

- Мушки фудбал, И борба за бронзану медаљу – Од 30 до 75 фунти.

- Церемонија затварања – Од 995 до 1500 фунти.

***********

Што се наших олимпијаца тиче, од карата које су доступне, можете гледати одбојкашку репрезентацију Србије у такмичењу по групама, по цијени од 70 до 190 фунти, за три меча. Свакако да су карте за дешавања која ће обиљежити историјски догађај, одавно распродате, али сигурно да сама присутност подиже адреналин и доноси прегршт лијепих успомена. Уколико ипак одлучите да одвојите већу суму новца, карте су увијек доступне на "црном тржишту", по астрономски високим цифрама…

 

Погледајте мјеста која издвајамо као "must-do" активности у прекрасној престоници.

Royal Оpera House

Највећа умjетничка институција у земљи, Краљевска Опера, у сарадњи са Олимпијским музејом припремила је специјалну изложбу која вас води кроз причу о Олимпијским играма од античког доба до модерног времена. Назив изложбе Олимпијско путовање: Прича о играма, и биће постављена у Опери од 28. јула до 12. августа. Кроз мултимедијско путовање изложба приказује почетак Олимпијских игара, спортисте који су доносили славу својим земљама и промjене кроз које су игре прошле у протеклих 3000 година.

Стаплефорд центар

Откријте Лондон из потпуно нове перспективе – са разгледањем из авиона Стаплефорд центра и летом изнад Лондона и Олимпијског села. Центар је у Есексу и нуди туре разгледања града из птичије перспективе, са обиласцима свих важнијих знаменитости Лондона укључујићи и Олимпијски стадион. Цијена креће од 89 фунти по особи.

Вечера Хестона Блументала

Микс меса и воћа и пудинг са печеним бресквама који овдје служе већ су дио легенде, а девето мјесто на листи педест најбољих свјетских ресторана доказ је да су умјетник Блументал и његова штићеница Ешли Палмер пронашли рецепт за савршено гастрономско искуство сваког госта. Пријатно особље које испољава како знање тако и умеће. Ко год тврди да су традиционални британски рецепти out – ово мjесто доказује супротно.

Резервишите што прије!

Черчилове ратне собе

Упркос гужвама Черчилове ратне собе још увијек имају термине за приватне туре са ручком. Мали излет у историју и свијет чувеног британског премијера из периода свјетских ратова. Налазе се на идеалној локацији, близу лондонског медија центра, Horse Guards Parade -а, гдjе ће се играти одбојка на пjеску, и тачке на којој се завршавају маратон и бициклистичка трка.

Поподневни чај у Athenaeum хотелу

Назаобилазни британски ритуал, поподневни чај, дубоко је усађен у традицију ове земље и толико важан британцима да постоји и Теа Guid Awards (кога називају оскаром у свијету чајева) који сваке године избацује листу најбољих шољица чаја у граду. Ове године, на челу ове листе нашао се луксузни The Athenaeum хотел са својом изванредном селекцијом чајева и колача. Не пропустајте један од најпознатијих ритуала британаца на врхунском нивоу!

Island Grill ресторан

Лондонски тренди ресторан прославља Олимпијске игре својим ’Кокни’ менијем, који је доступан у јулу и августу. Са фантастичним погледом на Hyde Park, чувени ресторан скренуо је пажњу на себе јединственим енглеским менијем са кокни именима која се римују попут: Fresh Poppy Red (bread), Loop de Loop (soup) и Lilian Gish and Jockey's Whips (fish and chips).

Вечера на Лондонском Оку

Вечера на чувеној панорами, симболу Лондона доноси нове стандарде концепту гастрономског доживљаја. Вечера почиње у пола 9, након што се туристичке вожње заврше и капсуле испразне. Двије капсуле са столовима за до осам људи опслужују конобари на крају сваког круга панораме. Док се поглед на град смјењује имаћете прилику да уживате у карпаћу од говедине, салати од јастога, јагњећем врату, уз прикладну селекцију пића. Ако вам се три круга панораме учине превише, можете направити паузу; Лондонско око ће се зауставити и сачекати вас што је само по себи невјероватно искуство. Ту је и краћа верзија, поподневни чај или канапеи и шампањац, за вријеме једног круга панорамом са које се пружа поглед на готово половину Лондона. Вечера је 5.000, а поподневни чај је 480 фунти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана