Одмор, јагњетина и сафари у бившем затвору

Aгенције
Одмор, јагњетина и сафари у бившем затвору

Голи Оток - Било је потребно око 25 година да злогласни затвор бивше Југославије на Голом отоку постане полигон за планирање развоја туризма у Хрватској.

Иако је од 1988. године, када је затворен, па до данас девастиран и претворен у гомилу по живот опасног смећа, многи су почели да кроје планове како то мјесто да претворе у дестинацију привлачну за туристе.

- До краја мјесеца општина Лопар упутиће Агенцији за управљање државном имовином апел да локалној самоуправи поново препусти управљање острвом. Општина, и то журно, на Голом отоку жели да подигне достојанствено спомен-подручје, побољша услове у двије острвске луке, а ту су и бројни туристички планови. Осим излетничког, покушали бисмо да организујемо и боравишни туризам - открива начелник општине Лопар Ален Андрешкић.

Он истиче да Голи оток има велики потенцијал за развој, алтернативног, неуобичајеног туризма.

- Туристима ћемо омогућити смјештај у обновљеном затворском комплексу, што би била јединствена понуда. Такође, не би запоставили ни испашу која је на острву присутна вијековима. Тако бисмо створили још једну голооточну препознатљивост - јагњетину - рекао је Андрешкић који има једнако велике планове и за острво Свети Гргур гдје би саградио сафари парк прилагођен медитеранском поднебљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана