Одмаралиште од пластике: Вјештачко плутајуће острво Обале Слоноваче

Agencije
Одмаралиште од пластике: Вјештачко плутајуће острво Обале Слоноваче

Плутајуће острво, је острво направљено од 200 тона смећа и представља примјер зеленог туризма.

Ово острво на којем се налазе хотел, ресторан, караоке бар и два базена веома је посјећено, а дио енергије се производи помоћу соларних панела.

"Када је ријеч о овом концепту, сјајно је то што загађење пластичним боцама претварамо у нешто позитивно", каже Ерик Бекер о свом плутајућем острву.

Бекер жели да промовише зелени туризам и нада се да ће његов концепт инспирисати друге предузетнике на сличан чин. Острво тренутно тежи 200 тона и изграђено је у лагуни, јер је, објашњава Бекер, плитка вода боља за концепт.

Сви објекти на овом острву имају електричну енергију на соларни погон, а слатку воду добијају с копна јер је лагуна близу Абидјана, највећег града Обале Слоноваче. За ноћење у овом одмаралишту потребно је издвојити 100 долара.

Ипак, Бекер сматра да Плутајуће острво још увијек није савршено. Иако је еколошки прихватљивији од стандардних хотела, гости и даље остављају отпад, а канализација се редовно испушта у лагуну што је случај и с другим мјестима у Абидјану. Из тог разлога Бекер тестира технологију претварања отпада у компост за биљке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана