Од данас карте за воз Јадран експрес од Београда до Сплита

Танјуг
Од данас карте за воз Јадран експрес од Београда до Сплита

Београд - Жељезнице Србије ће од данас продавати карте за воз "Јадран експрес", који ће од 15. јуна до 1. септембра саобраћати једном недјељно на релацији Београд-Сплит-Београд, са заустављањем у Книну и Перковићу.

Сезонски воз "Јадран експрес" ће полазити из Београда сваког петка у 15.16 сати, а из Сплита сваке суботе у 18.43 сати, најављено је из Жељезница Србије.

Карте се продају по "глобалној цијени" која укључује карту са резервацијом мјеста, сједиште, лежај или постеља, и за коју не важе никакве друге повластице.

Возна карта у једном смеру на релацији Београд-Сплит или Сплит-Београд, у вагонима за сједење кошта 37,50 евра, а са лежајевима 45 евра.

За путовање у "турист кабини" карта је 50 евра, у "дабл" 60, док за "сингл кабину" треба издвојити 80 евра.

Карта од Београда до Книна или од Книна до Београда у вагонима за сједење износи 32,50 евра, а у кушет колима 40 евра.

Возне карте у "турист", "дабл" и "сингл" кабини стају 45,55 односно 75 евра.

Дјеца до шест година, за које нису резервисана посебна мјеста, превозе се бесплатно, а до 14 година плаћају 50 одсто јефтинију карту, док резервације мјеста (седиште, лежај или постељу) плаћају у пуном износу.

Путницима "Јадран експреса", који излазе и улазе у станицу Перковић, важиће карте у локалним возовима Хрватских жељезница за путовање до и од Шибеника.

Карте за "Јадран експрес" плаћају се у динарској противвредности и могу се купити на шалтерима већих жељезничких станица.

Превоз аутомобила

Посебна понуда у возу "Јадран експрес" јесте и превоз аутомобила, који у једном смјеру кошта 40 евра. Уколико двије или више особа путују у вагонима за сједење или кушет колима, уз повратне карте по "глобалној цијени", превоз аутомобила наплаћује се само за један смјер. За путнике у "сингл кабини", као и за два или више путника у "дабл" или "турист" кабинама, уз карте по "глобалној цијени", превоз аутомобила је у оба смера бесплатан. Број мјеста за превоз аутомобила је ограничен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана