Њемачки бициклисти одушевљени српским манастирима

Танјуг
Њемачки бициклисти одушевљени српским манастирима

Двоје Нијемаца Наташа (30) и Фридман(36), који су тандем-бициклом кренули на путовање од око 3.000 километара од Њемачке до руске Одесе и већ три недјеље су у Србији, бораве ових дана у Пироту и кажу да су одушевљени Србијом и љубазношћу људи, а посебно манастирима.

"Посебно смо одушевљени манастирима. Били смо прво у манастиру Раваница, а кад смо кренули даље стигло нас је страшно невријеме, падала је јака киша, били смо потпуно мокри, а већ је падао мрак. Наишли смо на још један манастир, чије име не знам да изговорим, али се налази на петнаестак километара од Раванице, идући шумским путем", навела је она.

"Замолили смо монахе да нас приме, што су они учинили, дали нам храну, утоплили нас, преспавали смо, чак смо рано ујутро присуствовали и служењу што је за нас био посебан доживљај. Монаси су заиста били веома љубазни, један од њих је био изузетно образован и одлично говори енглески. Било их је четворо", испричала је Наташа Танјугу.

Њен момак Фридман каже да ће укупно прећи негдје око 3.000 километара, а да по плану у Њемачку треба да се врате априла мјесеца.

"Путовање на тандем-бициклу је напорно јер бицикал сам по себи није толико стабилан као класичан бицикал, али кад се путује у двоје све је неупоредиво лакше. Осјећај управљати овим бициклом сличан је као управљати бродом", објаснио је он.

Фридман каже да током боравка у Србији нису имали никаквих проблема.

"Данас из Пирота идемо у Димитровград и прелазимо у Бугарску.Једини наш мотив за ово путовање је авантура, а по плану у Њемачку, тачније у наш град Кемниц, близу Лапцига, вратићемо се у априлу", рекао је он.

Једино што се њемачким бициклистичким авантуристима не свиђа у Србији је то што има много смећа поред путева и мисле да би људи требало да поведу више рачуна о томе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана