Најудаљенији хотел на свијету до којег се стиже искључиво хеликоптером

GS
Foto: Instagram

Шелдон Шалет је смјештен на гребену амфитеатра Дона Шелдена на глечеру Рут. Налази се на 1.829 метара изнад нивоа мора и из њега се пружају неки од најимпресивнијих погледа на Аљаску.

До овог хотела се долази искључиво ваздушним путем, приватним хеликоптером. У минимални боравак од три ноћи које кошта 35.000 долара укључен је превоз хеликоптером, приватни консијерж, гурмански ресторани и активности попут санкања, планинарења и сауне на крову.


Шелдон Шалет је назван по архитектама Дону и Роберти Шелдон који су осмислили оригиналну кабину 1966. године, а коју су 2018. године реновирали и у луксузни хотел претворила њихова дјеца Роберт и Кејт, преноси Б92.

"Једноставне ствари попут текуће воде су заправо прилично луксузне када се налазите на глечеру на висини од 1.800 метара", рекла је Марне Шелдон, Робертова жена.

Роберт је признао да је неописив осјећај завршитии нешто шти су осмисли њихови родитељи шездесетих година.

"Моји мама и тата су били људи вриједни памћења, али њихова жеља за овом локацијом није имали ништа с њиховим насљеђем. Само су жељели да други људи искусе ово мјесто које је величанствено изнад свега другог на планети", рекао је Роберт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана