Најстрашнији ресторани на свијету

tportal.hr
Најстрашнији ресторани на свијету

Да ли бисте пристали да једете у ресторану у коме се свако мало догађа земљотрес? Или у ресторану у чијим просторијама шета дух? Вјеровали или не, многи људи одлазе у баш такве ресторане - најстрашније на свијету.

Неки ресторани познати су по савршеној храни коју нуде, а неки по угодном амбијенту којима се гости увијек враћају. Али, постоје и ресторани који су се одлучили за сасвим другачију тактику привлачења гостију, а свима им је заједнички – страх. Представљамо вам најстрашније ресторане свијета у којима се уз оброк служи и адреналин у великим количинама.

Fortezza Medicea - Волтера, Италија

Смjештен у тврђави у близини Пизе, овај ресторан са 120 мjеста у многима изазива страх. Зашто?
Зато што је заправо ријеч о врло чуваном затвору у коме храну припремају и служе окорјели криминалци. Ипак, атмосфера није тако језива захваљујући клавиру који забавља госте.

Dans Le Noir - Њујорк
Овај париски ланац ресторана однедавно је присутан и у Америци. У потпуно тамном (готово црном) амбијенту који разбија тек свjетлост мобилних телефона послужују се врло мали оброци од непознатих састојака. Гости сjеде за заједничким столовима у близини потпуних странаца.

Dinner In The Sky - широм света
 

Овај лебдећи ресторан који се креће и у сваком је тренутку изнад другог мjеста, нуди оброке на висини од 160 метара. Ресторан потиче из Белгије и нипошто се не препоручује онима који имају страх од висина. Чак и они који се не боје имају непријатан осјећај док покушавају да једу.

Ka-tron Flying Chicken - Бангкок, Тајланд
Ово је једини ресторан на свијету у коме пилићи лете изнад глава гостију – било да су сирови или печени. Хвата их особље које се вози на мотоциклима и то шиљцима или устима.
Уживање у храни тамо је прилично стресно, али исплати се – оброци су наводно веома укусни.

Poogan's Porch - Чарлстон, Јужна Каролина

У овому ресторану послужује се заиста укусна храна. Проблем је једино што њено припремање надзире дух жене која се убила прије стотину година.
Неколико људи заклиње се да је видjело њн дух како се креће простором ресторана. Појава од које се диже свака длака на тијелу, кажу.

Disaster Cafe - Љорет де Мар, Шпанија

Немате довољно стреса у животу? Можда би требало да одете до ресторана Disaster Cafe у Шпанији. Тамо се, наиме, у подземној трпезарији симулира земљотрес. Особље носи заштитне кациге, а гостима се савjетује да носе оjдећу која се може опрати у машини. Зашто? Због земљотреса се врло често кућама враћају с масним мрљама по одjећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана