Најнеобичнији градови на свијету

Huffington Post
Најнеобичнији градови на свијету

Дубоко унутар територије Калифорније постоји чудан град у гдје влада безакоње, гдје људи живе без текуће боде а ипак стварају умјетничке инсталације и одржавају концерте на отвореном. Ово је само један од бројних градова широм свијета који маме туристе својом необичношћу и неконвенционалношћу живота њихових становника.

Погледајте неке од најнеоби;нијих градова на свијету:

Longyearbyen, Норвешка

У овом забаченом Арктичком граду није дозвољено умирање, заправо, можете да умрете али не можете овдjе да будете сахрањени. На локалном гробљу није било сахране скоро 100 година зато што изузетно ниске температуре не дозвољавају тијелу да се распадне - што привлачи бројне грабљивце.

Након епидемије грипа 1917. године град је забранио сахрањивање зато што је локална популација медвједа била знатно већа од људске. Иако је лов на њих забрањен, људи имају право да их убију у самоодбрани. Чак и ако се то деси, медвјед ће такође бити транспортован ван града на сахрану.

Монови, Нова Енглеска

Сви у овом граду познају име Елсие Еилер и то не само зато што је она градоначелник овог града. Она је једини становник овог града.

Популација се постепено смањивала од 30-их година прошлог вијека, када је овај мали град у Небраски бројао 150 житеља. До 2000. број се свео на свега један пар – Елси и њеног мужа Рудија, који је преминуо.

Елиста, Русија

Краљ је стално у опасности у овом граду зато што се овдје све врти око шаха. Можете одиграти партију на огромној табил на главном тргу или посјетити Град шаха, комплекс који је био домаћин Шаховске Олимпијаде 1998. године.

Још једна чудноватост везана за Елисту, главни град Републике Калмикија, јесте чињеница да је то једини будистички регион у Европи.

Гибсонтон, Флорида

Гибсонтон је већ деценијама мјесто гдје зиме проводе бројни карневали и циркуси и гдје многи од њих долазе да проведу своју пензију.

Град и даље представља базу за многе циркусе и дозвољава им да на травњацима остављају своје приколице и слонове.

Thame Town, Кина

Кинеска репутација када је у питању прављење копија производа из Европе кулминирала је изградњом овог града који је заправо реплика једног мjеста у Енглеској. Посjетиоци могу да добију пинту пива у локалном пабу и грицкалице у оближњој продавници.

Бројни парови долазе овдjе како би се вjенчали или једноставно сликали поред статуа Џејмса Бонда и Харија Потера.

Daily Dale, Њујорк

Овај град познат је по својој популацији коју великим дјелом чине видовњаци и медији. Приликом посјете можете заказати сесију са неким од њих или посјетити локални храм зацијељења. У сваком случају, бићете у прилици да дођете у додир са спиритуалним снагама овог јединственог градића.

Slab City, Калифорнија

У овом граду не постоје закони. Он се налази на мjесту гдjе су некада били стационирани маринци током Другог свjетског рата.

Знаћете да сте стигли када се пред вама појави инсталација Планина Спаса умjетника Леонарда Најта. Иако град нема текућу воду, он посjедује ноћни клуб на отвореном .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана