Најљепши изласци сунца на свијету

Агенције
Најљепши изласци сунца на свијету

Завалити се на плажу с чашом омиљеног пића у руци и посматрати залазак сунца, многим путницима то је незаборавно искуство. Али има нешто још боље, а то је дочекати излазак сунца на планини или литици. На сајту Лонли планет објављена је листа најљепших излазака сунца свијету.

 

Улуру, Аустралија - Једно од најатрактивнијих аустралијских природних чуда најљепше је у тренутку изласка сунца. За овакав призор најбоље је на мјесту догађаја бити у четири сата. Приликом изласка сунца небо је прошарано дивним бојама, а призори су очаравајући.  

Маунт Батур, Бали - Ако желите да видите излазак сунца на Балију, а немате кондицију за пењање и освајање Маунт Агунга, попните се на Маунт Батур. Пут се може организовати из Убуда. Пењање с водичем почиње у два сата, али призор који ће вас дочекати кад се попнете одузеће вам дах.  

Језеро Инле, Мјанмар/Бурма - Ако ноћ проведете у дрвеним кућицама на језеру Инле, ујутро ћете видјети један од најљепших излазака сунца на свијету. Планине које вас окружују, ранораниоци који крећу у риболов, плутајући вртови и мале шармантне дрвене кућице и небо прошарано величанственим бојама – дивота!  

Брајс Кењон, САД - До овог мјеста може се доћи аутомобилом или посебно организованим превозом. Јединствене формације стијена приликом изласка сунца величанствено блистају, а ако идете у зимским мјесецима, сњежни врхови изгледаће још чаробније.  

Шетландска острва, Шкотска - На већини сјеверних острва Велике Британије могу се видјети неки од најљепших европских излазака сунца. Најбоље раздобље за предивне призоре на небу је рано прољеће или касна јесен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана