Најљепша села на свијету Фото

Foxnews.com
Најљепша села на свијету Фото

Проведете ли неко вријеме у овим предивним селима, схватићете да ријеч "шармантно" није само придјев већ начин живота. Једноставна љепота камених кућица, природне љепоте и питорескни пејзажи обориће вас с ногу.

На сајту foxnews.com саставили су листу најљепших села на свијету, а ми вам овом приликом представљамо нека од њих која се исплати посјетити ако жудите за идиличним одмором.

Билбури, Енглеска - Камене кућице из 14. вијека које се налазе уз Арлингтон Роуд у Билбурију најфотографисаније су у овом живописном селу које је писац Вилијам Морис описао као најлепше село у Енглеској. Билбури је смjештен на рijеци Колн у брдовитом средње-западном дијелу Енглеске.

Савока, Италија - Историјско сицилијанско село Савока смјештено је на брду између градова Месина и Таормина на источној обали. Посјетиоци овог живописног села биће одушевљени оним што се нуди ако су у потрази за идиличним и предивним малим мјестом.

 Венген, Швајцарска - Захваљујући локацији у Алпима и традиционалним дрвеним апартманима, Венген је швајцарско село из снова које изгледа као из Хајдиних пустоловина. Чињеница да су аутомобили у селу забрањени, додатно доприноси његовом шарму. Село је већ дуго популарно алпско туристичко средиште. Исплати се посетити га.

Ез, Француска - Медитерански дух, средњовјековни шарм, задивљујући поглед и близина Нице, учинили су ово мјесто на литици популарном дестинацијом на француској ривијери.

Чешки Крумлов, Чешка - Налази се на ријеци Влтави, а саграђено је око дворца из 13. вијека с готским, ренесансним и барокним елементима. Изванредан је примјер малог средњовјековног села чија је архитектура остала нетакнута. Због тога је историјски центар мјеста 1992. године уписано на UNESCO-в попис мjеста свjетске баштине у Европи.


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана