Милион КМ за неразвијене и изразито неразвијене општине

СРНА
Милион КМ за неразвијене и изразито неразвијене општине

Костајница - За неразвијене и изразито неразвијене општине Влада Републике Српске ове године издвојиће милион КМ из средстава гранта, изјавила је данас у Костајници министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

Решићева је напоменула да су та средства остала на прошлогодишњем нивоу и да је ријеч о директној буџетској подршци.

"Влада ће препознати и вриједне пројекте које општине буду кандидовале према Влади и подржати их у овој години", рекла је Решићева послије састанка са начелником општине Костајница Драгом Бундалом.

Она је навела да на стабилност ове општине, која спада у категорију неразвијених, указује редовно сервисирање буџетских обавеза.

"Иако је буџет за 2014. на нивоу прошлогодишњег, добро је знати да се све обавезе према грађанима, социјалним потребама, стипендијама и предузећима редовно сервисирају", рекла је Решићева

Она је истакла да је у општини Костајница у процедури усклађивање аката са измјенама и допунама Закона о локалној самоуправи и да очекује да ће бити окончана у предвиђеном шестомјесечном року.

Начелник општине Костајница Драго Бундало рекао је да је стање у овој општини солидно, иако недостају финансијска средства.

"Имамо одређене финансијске потешкоће, прије свега, наслијеђену велику кредитну задуженост, али успијевамо одржати социјална давања, исплату стипендија и буџетских корисника", навео је Бундало.

Он је истакао да ће општина Костајница испоштовати све обавезе које налажу измјене и допуне Закона о локалној самоуправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана