Метрополе са најљепшим плажама

Aгенције
Метрополе са најљепшим плажама

Сезона је купања па чак и ако нисте на класичном одмору, већ у некој од свјетских метропола, не би било лоше да је у близини пријатна плажа. Представљамо вам свјетске метрополе да најљепшим плажама.

Барселона, Шпанија - Уз многа архитектонска чуда, врхунску кухињу и буран ноћни живот, Барселона би била неодољива и без осам пјешчаних плажа на обали Медитерана. Једна од њих, под именом Барселонета, дуга је више од километра и по, а до ње се лако стиже метроом. Плажа је уређена за Олимпијаду 1992. године, откада је постала једна од градских атракција. За потпуни доживљај посјетиоци могу да унајме сунцобран, лежаљку или бицикл.  

Кејп Таун, Јужноафричка Република - Афричка метропола смјештена на полуострву које спаја хладни Атлантик и топли Индијски океан, налази се у блиском окружењу двадесетак плажа. Плажа Клифтон, позната по отменим кућама, заклоњена је од јаких вјетрова. Нешто сјеверније су позната сурферска уточишта Милнертон и Блуберг. Породице због топлијег мора ипак више воле источнији Фалс Беј.  

Хонолулу, Хаваји - Пошто се с ње повукла хавајска краљевска породица, Ваикики плажа у Хонолулуу постала је туристичко одредиште на ком се налази и познати Моана Сурфрајдер Хотел из 1901. Плажа је одлична за сурфере почетнике, а већина посјетилаца ужива у тиркизно плавом мору и погледу на кратер под називом Дијамантска глава.  

Ница, Француска - Око 35 плажа, приватних или јавних, протеже се непрекидно обалом Нице, пролазећи славном Енглеском променадом. Зато никако не заборавите своје јапанке за купање, иако је обала најчешће прекривена ситним глатким шљунком. Уз купање на некој од приватних плажа, гдје улазница кошта око 16 евра, уз море можете уживати у храни и охлађеном француском розеу.  

Рио де Жанеиро, Бразил - Град који је најпознатији по карневалу и плажи Ипанеми, краси више од 40 километара обале. Уз Ипанему, ту су и незаобилазне плаже Копакабана и Леблон, које су постале заштитни знак овога града једнако као и самба или статуа Исуса на брду Корковадо. О слави Копакабане говори и податак да су се на њој одржали и неки од највећих концерата на отвореном.  

Тел Авив, Израел - Познат и као Мајами бич на Медитерану, Тел Авив потпуна је декадентна супротност религиозном Јерусалиму. Осим плажа, овдје је и много клубова, кафића и ресторана који су намијењени ноћном проводу. По дану сцена се сели на 13-километарску променаду плажа, дословце на корак од града. Кад вам море досади, можете се опустити и у базенима с морском водом.  

Ванкувер, Канада - По многима најзанимљивија и најљепша канадска метропола има десет различитих плажа на којима мјесто за себе могу пронаћи баш сви. Неке од њих гледају на ванкуверске небодере и околне планине. Спортски типови преферирају плажу Китсилано или "Китс" која се налази неколико минута вожње од центра, а нуди базене с морском водом, тениске и кошаркашке терене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана