Мајами град који не спава

Јелена Бјелица
Мајами град који не спава

Мајами је град забаве и уживања који обилује дугим пјешчаним плажама, луксузним ресторанима, шопинг центрима, ноћним клубовима.

Данас Мајами важи за туристичку дестинацију прве класе са природним љепотама и сјајним приликама за забаву. Прави дио Мајамија за почетак уживања је Мајами Бич, или још тачније Саут Бич. Пун умјетнички уређених, блиставих кафића, атрактивних плажа, он је жив у свако доба године, стално обасјан, било сунцем било неонским свјетлима. Ово је град који никад не спава.

Миље финих пјешчаних плажа Мајами Бича и Кеџ Бисцане су мека за заљубљенике у водене спортове из цијелог свијета. Мајами нуди сурфовање, једрење, вожњу кајака, кануа и првокласна мјеста за роњење. Мајами такође пружа скоро неограничене могућности за куповину и забаву. Ту се налазе и многи барови, кафићи, као и продавнице маркиране гардеробе и уметничке галерије.

Ту су стамбене четврти Коконат Грув улице за врхунски шопинг које привлаче велики број становника и туриста, и Корал Гејбл са кривудавим улицама, медитеранском архитектуром гдје се живи префињено и богато.

Храна и музика су веома значајни у Мајамију. Џез и ритмови салсе, кухиња која обједињује свјеже морске плодове и рибу, тропско воће и укуси који пецкају језик указују на град опчињен зачинима - у храни и животу. У Мајамију постоји велики број ноћних клубова, савршених ресторана у које долази клијентела са стилом, па тако у Мајамију никад не можете остати без провода и активности.

Град се налази на југоистоку савезне државе Флориде која се због климе назива и "сунчана држава".

Флорида је држава окружена Атлантским океаном на истоку и Мексичким заливом на западу, те представља мост између Сјеверне Америке и Карипских острва. Мајами са око два милиона становника врви младим генерацијама које су ту дошле у потрази за добрим животом. Управо су млади људи претворили Мајами у једно од тренд мјеста у САД.
Типична разгледница Мајамија приказује море, сунце, пијесак, палме. Славу је стекао и захваљујући филмским удружењима, ТВ емисијама и магазинима. Поред плажа и провода, у Мајамију се налазе и многобројне културне знаменитости међу којима је најзначајнији Музеј модерне умјетности "Бас".

Фидел Кастро

Мајами је као град службено основан 28. јула 1896. године, док је подручје на којем је град основан било насељено више од хиљаду година Индијанцима. Нагли развој града почиње доласком жељезнице 1920. године. Доласком Фидела Кастра на власт на Куби 1959. године бројни Кубанци доселили су се у Мајами, што је додатно повећало број становника. Данас је ово град у развоју који привлачи велики број туриста.

 

ЦИЈЕНЕ:

Авионска карта од 1.300 КМ

Преноћиште од 80 КМ

Пиће од 5 КМ

Кафа од 3 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана