Лондон: Мирисни ватромет за Нову годину

Aгенције
Лондон: Мирисни ватромет за Нову годину

Два британска стручњака кулинарства одлучила су да Лондонцима за Нову годину приреде мултисензорни догађај, са снијегом који мирише на брескве, јестивим конфетама са укусом банане и црвеним ватрометом из кога се шири мирис јагода.

Када 31. децембра у поноћ сат буде откуцавао посљедње минуте старе године, становници Лондона окупљени дуж Темзе доживјеће један сасвим другачији ватромет него претходних година.

За прелазак у 2014, небо над британском престоницом ће бити пуно шарених експлозија, али и најразличитијих мириса.

За то су се побринули кулинарски стручњаци Сем Бомпас и Хари Пар који су смислили први "мултисензорни ватромет".

Њихов циљ је да новогодишњу ноћ испуне примамљивим мирисима воћа и да становницима пруже искуство које ће покренути сва њихова чула.

"Схватили смо да нико прије нас није покушао тако нешто и помислили да би то била генијална идеја", рекао је Сем Бомпас Дејли мејлу, додајући да су у пројекат били укључени пиротехничари, стручњаци за укусе, музичари, инжењери и експерти за безбједност и здравље.

"Кроз ваздух ће лебдјети наранџасти мехурићи из којих ће се при пуцању, ширити мирис поморанџе. Снијег са мирисом брескве падаће са неба, као и јестиве конфете с укусом банане", навео је он.

Они који ће Нову годину дочекати код куће моћиће цио овај спектакл да прате у директном преносу на телевизији.

"Лондон ужива репутацију града креативности и иновације, града који пружа најнеобичнија искуства. Нови приступ новогодишњој прослави само ће обогатити магију те ноћи", рекао је Борис Џонсон, градоначелник Лондона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана