Љетовања резервишу на минусу

GS
Foto: FB

БАЊАЛУКА, САРАЈЕВО, ЗЕНИЦА - Иако је љето још далеко, понуде за одлазак на море и рани booking по нижим цијенама, како наводе у агенцијама, већ привлаче грађане.

Резервације за љетни одмор већ биљеже и у Туристичкој агенцији "Контики травел", а како за "Независне новине" истичу, рани боокинг користе грађани који сигурно знају када ће имати одмор наредне године.

"Путници који задњи низ година путују са нама знају да су сада цијене доста повољније, чак и до 30 одсто у поређењу са цијенама које нас чекају за љетну сезону", истакли су они, додајући да је одзив путника добар и да је из године у годину све бољи.

Када је ријеч о дестинацијама, у "Контикију" наводе да су засад објавили понуде за Турску и Тунис, али да то нису једине локације на које ће се моћи путовати.

"Биће још дестинација, али још нисмо све објавили. Све ће бити објављено до краја ове године, односно до саме Нове године", истакли су из ове агенције.

Када је ријеч о цијенама аранжмана, оне се крећу од 1.200 КМ по особи, а на цијену утиче низ фактора као што су термин, авио-карте или број ноћења.

Рани боокинг започео је и у Туристичкој агенцији "Центротоурс" из Сарајева, а како наводе тренутно су у продаји аранжмани за анталијску регију са директним чартер летом из Сарајева.

"Клијенти могу да остваре попусте у износу од 30 до 40 одсто на укупан пакет аранжмана који укључује авионске карте, трансфере, смјештај у хотелима од пет звјездица и услугу нашег водича", истичу они, додајући да ће од сљедеће године путници путем њихове агенције моћи љетовати и у Тунису и Египту, као и на јадранској обали.

"Већ имамо одређен број резервација у систему, међутим прави број резервација очекујемо у наредне двије седмице", објашњавају у "Центротоурсу".

Први љетни аранжмани већ су у понуди и у Путничкој агенцији "Космополит" из Зенице. Истичу да су тренутно у продаји аранжмани за анталијску регију, а одзив је стандардан.

"Ми већ годинама имамо рани боокинг па је и навика наших сталних клијената да се јако рано резервише љетовање и отплаћује до поласка", рекли су из "Космополита".

Своје путовање ускоро планира резервисати и Дијана М. из Бањалуке, која истиче да већ неколико година користи бенефите раног боокинга.

"Изађе ме знатно јефтиније кад аранжман резервишем током зиме док су попусти, а моја је срећа што тачно знам када ћу на одмор", рекла је она.

Како наводи, још се двоуми гдје ће љетовати наредне године, мада вјерује да неће експериментисати, већ да ће резервисати исти смјештај као и лани.

С друге стране, Марија М. из Приједора своје љетовање и наредне године платиће по вишој цијени јер, како каже, не може толико унапријед планирати годишњи одмор, пишу Независне.

"Одмор резервишем мјесец или два раније кад сам у потпуности сигурна кад могу ићи на одмор, мада би ми попуст на љетовање свакако био од користи", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана