Кувано вино подјелило Словенију

Г.С.
Кувано вино подјелило Словенију

Забрана продаје хране и пића на адвентским сајмовима у Словенији разочарала је угоститеље, али и све љубитеље куваног вина које је интегрални и традиционални дио те понуде

Због помало бизарног тумачења епидемиолошке ситуације у Словенији је донесена одлука да се на адвентским сајмовима не продаје кувано вино. На таквим штандовима се окупља већи број људи, што доводи до ризика да се коронавирус неометано шири што је рецепт за катастрофу, став је водећег епидемиолога Матеје Логар.

На ограђеним адвентским сајмовима посебно су издвојена мјеста за улаз, гдје се контролише ковид пропусница, и мјеста за излаз. Посјетиоци могу између осталог купити и печено кестење, што је и узрок подјеле јавности.

Кувано вино се пије у друштву и на једном мјесту, за разлику од печеног кестена које се једе у шетњи, истиче Логар. Овакав став не дијеле градоначелник Љубљане као ни већина становника, истичићи да је овај став стручне јавности потпуно неоснован и нелогичан.

Посебно је интересантно то што се велика пажња поклања гдје се бацају љуске од кестења, што је једна посебна прича коју не треба коментарисати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана