Крањска Гора зимска бајка

Данијела Стоканић
Крањска Гора зимска бајка

Крањска Гора, најпознатије словеначко скијалиште, налази се на шест километара од аустријске границе и исто толико је удаљено од Италије. Чини саставни дио скијашког подручја Бохињ и има приступ до 92 стазе.

Пошто је ријеч о планини са релативно малом надморском висином, снијега некад недостаје, али има довољно сњежних топова. На само два сата вожње од Крањске Горе налазе се чак три аеродрома, па је одлична дестинација за викенд одморе и краћа зимовања.

Скијање на стазама Витранц нуди понешто како за почетнике, тако и за искусне скијаше. Већина стаза прекривена је вјештачким снијегом, а ски-лифтови могу да превезу и до 16.000 скијаша и бордера сваког сата. Најзахтјевније стазе какве прижељкују професионалци можете пронаћи на планини Подкорен.

Необиљежени терени за скијање постоје на Караванки, а најекстремнији су на Јулијанским Алпима. Најзанимљивије стазе су Довска Баба, Бавхе и Восца на Караванки, док су на Јулијанским Алпима Мојстровка и Котово седло.

Крањска Гора је позната у свијету по међународним спортским такмичењима, као што су Свјетски куп у алпском скијању, те у скијашким летовима. То су само два од бројних догађаја који током цијеле године обогаћују друштвени живот у том алпском мјесту.

Љубитељи скијашког трчања биће одушевљени са 40 километара уређених стаза за трчање, које воде све до Италије. Новина ове године за љубитеље скијашког трчања, је то што су стазе уз хотел "Компас" освијетљене. Уз то, љубитељи клизања на леду имају на располагању наткривено клизалиште. Пењање по леденим слаповима, дневни и ноћни походи с бакљама по снијегом покривеним голетима, те друге зимске активности представљају незабораван доживљај.

Поред активности на снијегу лијепе тренутке можете доживјети и у дугим шетњама у прелијепој природи, у велнес центрима уз одличну храну и пиће. У зимској сезони домаћини као и увијек брину за најмлађе госте у виду тематских креативних радионица на отвореном и у хотелима, мини-клубом, мини-диском, шетњама с посјетом сјеверним јеленима, те походима с бакљама по снијегом покривеној Крањској Гори и околини.

Провод

Када је у питању провод у Крањској Гори, најсофистициранији је у "Гранд хотел Присанк" у ком се налазе "Цајница Лондон" и коктел клуб "Менхетн". Такође добар провод је загарантован и у "Хит казину", као и у коцкарници у "Ларикс" хотелу. У луксузном окружењу можете играти за слот машинама и за столовима.

Услуге                                                                Цијене у КМ

Смјештај                                                               од 70

Ски-пас за шест дана                                         280

Дјечија петодневна школа                                180

Ручак                                                                         20

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана