Котор – једна од најбољих тајни Европе

CNN
Котор – једна од најбољих тајни Европе

За оне који су уморни од чувених европских престоница, CNN је објавио листу од осам још увијек не толико популарних градова Источне Европе, међу којима се нашао и Котор.

Смјештен тик уз обалу мора, Котор је још увијек остао заштићен од модерне цивилизацијске руке, а стари град уврштен је на Унескову листу културног блага, пише CNN.

Репортер Роб Кросан пише да је Котор идеалан за оне који воле историјска путовања и љенчарење, а препоручен је и Поморски музеј Црне Горе са изванредном колекцијом слика древних поморских битака и костимима капетана и морнара који не изгледају најудобније.

Кросан осим Котора препоручује и украјинску луку на Црном мору по имену Одеса због неодољивог хедонистичког духа, док је румунијски Сибњ град који вриједи посјетити због срдачног локалног становништва. Љубитељи хране требало би да се запуте у пољски Познањ, гдје ће их дочекати бројне гастрономске чаролије.

Они који желе да свој одмор посвете одмору и здрављу требало би, према Кросановом мишљењу, да посјете Карлове Вари у Чешкој, док је за романтичне душе савршено Велико Трново у Бугарској.

Одмарање на плажи, далеко од гужве, најбоље је у Драчу у Албанији, а словачки град Кошице одлична је препорука за оне који желе да упознају ромску културу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана