Kоје предмете гости највише краду у хотелимa?

GS
Foto: X.com

Њемачки портал "Велнес хевн" разговарао је са 1.376 хотелска менаџера на тему - који предмети се највише краду, а уочљива је разлика када је ријеч о украденим стварима из хотела са четири и пет звјездица.

Главни резултат студије показао је да се највише краду пешкири и баде-мантили, а након тога слиједе офингери, оловке и козметика. Када је ријеч о националости гостију, не краду сви исте предмете. Испоставило се да њемачки и британски гости хотела, осим што краду пешкире и баде-мантиле, углавном краду козметику и предмете за тоалет.

Аустријанци су више оријентисани на крађу тањира и кафе апарата, док су за Американце "приоритет" јастуци и батерије. Италијани воле да понесу чашу за вино као хотелски сувенир, док је код Швајцараца фен изузетно "тражен". Французи су другачији, па краду телевизијске сетове или даљинске управљаче, додаје се.

Уочљиво је и да се таблети шест пута више краду у хотелима са пет звјездица. Умјетничка дјела су "популарна" међу лоповима у луксузним хотелима, гдје се украде 4,3 пута више него у хотелима са четири звјездице.

Телевизијски сетови и душеци се много више краду у хотелима са пет звјездица.

Десетак одсто менаџера хотела са пет звјездица се жали на крађу душека, док је у хотелима са четири звјездице то случај "само" 2,2 одсто. Гости хотела са четири звјездице се више задовољавају простијим стварима - пешкирима, офингерима, батеријама и даљинским управљачима.

Један италијански хотелијер је испричао да је једног дана, док је пролазио кроз хол, примијетио да у њему недостаје нешто велико.

"Убрзо сам сазнао да су тројица непознатих мушкараца у комбинезонима украла велики клавир који никада није враћен", рекао је он, а преноси РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана