Како изгледа путовање авионом које кошта преко 100.000 долара

Agencije
Како изгледа путовање авионом које кошта преко 100.000 долара

Како ЦНН извјештава, прије неколико мјесеци из Лондона је кренуо Викинг Цруисес на којем малобројни богати путници крстаре свијетом преко океана и мора. Ово луксузно путовање трајаће 245 дана, а обићи ће шест континената, 51 земљу и 111 лука.

Шта је с онима који желе видјети више дестинација и доживјети глобалну авантуру, али немају времена и нису расположени за дуготрајно путовање морем?

На располагању им је крстарење ваздухом. Посебно конфигурисани авиони слободни су за најам и крећу на двонедјељне или тронедјељне приватне обиласке свијета, заустављајући се на одредиштима које посјећује свјетска елита, као што је острво Мачу Пикчу или Таџ Махал.

Овај луксуз и несвакидашње искуство пружа неколико компанија, а није јефтино и могу га приуштити само малобројни. Његова цијена је преко 100.000 долара иако се говори да ће се појавити неке "јефтиније" варијанте.

Како изгледа само путовање и што све можете доживјети?

Водећа у подручју авионског крстарења свијетом је компанија Аберцромбие & Кент, која је превозила људе широм свијета још од 1989. године у луксузном авиону Лоцкхеед Л-1011. Ниво раскоши подигнут је увођењем Цонцордеа у понуду приватних летова око свијета, а сада користе Боеинг 757 који, иако је нешто спорији, ипак представља премијум класу.

У понуди имају два до три авионска крстарења сваке године, која су ограничена на 50 путника. Теме крстарења пажљиво се бирају и најчешће су оријентисане на истраживање културе и природе. Цијене се крећу од 140.000 до 160.000 долара по тури.

Прије сваког крстарења у авиону се, чији је власник исландска авио-компанија, потпуно мијења кабина како би авион испунио стандарде компаније Аберцромбие & Кент.

Сљедећа авионска луксузна тура око свијета креће из Сиетла у фебруару 2020. године и трајаће 25 дана. На њој ће се уживати у дивљем сафарију, на којем ће путници моћи доживјети сусрете с мадагаскарским лемурима, филипинским китовима, дивовским пандама и планинским горилама.

Хотел на земљи

Друга компанија која вам може понудити путовање за сва времена је Фоур Сеасонс. У питању је канадски ланац врхунских хотела који је лансирао своје авионско крстарење Боеингом 757.

Авион је цијели обојен у елегантну црну боју и дјелује као амбасадор компаније док лети по свијету, а логотип Фоур Сеасонс налази се на његовом репу. У унутрашњости су 52 сједала и кабина која има за циљ поновити исту врсту искуства коју хотел пружа на земљи. Прво путовање доживјело је толики успјех да су наручили нови авион који ће почети летјети 2021. године.

Ова компанија тренутно нуди четири путовања током ове и сљедеће године, а свака тура садржи различиту комбинацију дестинација као што су Јапан, афричке саване, полинезијска острва или европске културне пријестонице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана