Један мали град постао је велика Инстаграм звијезда

Б92
Један мали град постао је велика Инстаграм звијезда

Слике кућа из 17. вијека, покривених снијегом, привукле су пажњу из цијелог свијета, а мали град је из анонимности уз помоћ друштвених мрежа постао планетарни хит и један од најтраженијих појмова на интернету.

Фројденберг се налази на западу Њемачке, недалеко од Келна и Дортмунда. Смијештен је на брдовитом предјелу на 500 метара надморске висине и заузима подручје од 54 квадратна километра, од чега је највећи дио покривен густом шумом.

По чему је овај град онда тако посебан?
Овај градић је најпознатији по својој аутентичној архитектури. Све куће датирају из 17. вијека и има их око 80 укупно. Све су готово идентичне, имају црно-бијелу фасаду и греде које чувају стабилност кућа.

Управо због тога, овај дио Њемачке има посебну драж, јер куће дјелују као да су нацртане или одштампане, све су једнаке и исте, а кад снијег прекрије кровове, деси се нека посебна магија.

Баш због те идиличности овај град је добио посебно мјесто на Instagram-у, а градске власти су на вријеме препознале туристички потенцијал града, па га с посебном пажњом промовишу, и једва чекају да падне снијег како би магија градића била потпуна.

Фројденберг је град који спаја богату историју, препознатљиву архитектуру и природне љепоте, пружајући јединствен спој културе и природе.

Његова очувана средњовјековна језгра, као и живописни пејзажи, чине га идеалним мјестом за све оне који желе да осјете дух старе Њемачке, а истовремено уживају у миру и љепоти природе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана