Између два Music weeka Петар Грашо и Томаж Кавчич на Јахорини

Г.С.
Између два Music weeka Петар Грашо и Томаж Кавчич на Јахорини

Олимпијска планина Јахорина омиљено је мјесто туриста али и великих музичких звијезда, већ у првој половини децембра нашла се на првом мјесту најпожељнијих туристичких дестинација. Након феноменалног Гала ски опенинга услиједио је дуго најављивани Balkan music festival.

У прва два дана фестивала, 10. и 11. децембра, на Јахорини су наступили Voyage, Corona i Rimski, THCF, Газда Паја i Девито затим Драгана Мирковић, Миле Китић, Шемса Суљаковић и Кемал Маловчић. Обје вечери владала је сјајна атмосфера и за наступе понатих музичара тражила се карта више.

Уз сјајну забаву, Олимпијски центар Јахорина је обрадовао своје посјетиоце пуштањем у рад највеће инвестиције Гондоле Пољице – најмодерније кабинске гондоле у југоисточној Европи. Само у првих дванаест дана рада ски центра на Јахорини је скијало готово 15.000 скијаша што је за 5 пута више у односу на исти период прошле године.

Снијег који интензивно пада формирао је снијежни покривач висине 120 цм и у наредним данима обећава одличне услове за скијање.

Од понедјељка, 13.12., на Јахорини ће сваки дан бити организовано ноћно скијање у термину од 18:00 до 21:00 час.

У плану је да скијаше у вечерњем термину превозе обје кабинске гондоле Партизан и Пољице с тим што ће гондола Пољице радити у термину до 23:00 часа за потребе панорамске вожње и превоза до Олимпијског бара на врху планине.

Олимпијски бар ће 13.12. од 21:00 час ће дочекати љубитеље добре музике и хране уз наступ Петра Граша док ће исту вече гости имати прилику уживати и у специјалитетима добитника Michelin звjездице Томажа Кавчича.

Томаж представља четврту генерацију власника фамозног ресторана "При Лојзету", и један је од првих кувара који је почео да укључује свијеже цвијеће у припреми јела, те декорацији тањира својих гостују

 Наредни петак 17.12., у оквиру Балкан Мусиц Фестивала заказани су наступи Секе Алексић, Елме Синановић, Александре Пријовић, Слобе Радоновића и Милице Павловић.

У суботу, 18.12. након дуго времена на Јахорини се поново окупља познати састав групе Бијело Дугме, а тај дан наступају и сјајне Дивље Јагоде и Рибља Чорба.

 Олимпијски центар Јахорина већ сада најављује добру забаву у новогодишњој ноћи уз посебно празнично, новогодишње скијање, у термину од 22:00 од 02:00 иза поноћи.

Након сјајних реакција прошле године новогодишње скијање на Јахорини постаје традиционално.

У исто вријеме у Олимпијском бару гости Јахорине ће имати прилику да уживају у гламурозној прослави уз Бенд Ајла и Гонзо. 

По свему судећи испред нас је успјешна ски сезона испуњена одличним скијањем и манифестацијама прилагођеним укусу свих категорија гостију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана