Изградио црвку у облику џиновске кокошке када је добио поруку од Бога

Daily Mail
Изградио црвку у облику џиновске кокошке када је добио поруку од Бога

Сакривена дубоко у џунгли Индонезије налази се џиновска грађевина у облику кокошке. Сваке године, велики број туриста и фотографа долази у овај дио острва Јава гдје истражују мистерију ове напуштене цркве.

Ипак, ексцентрични архитекта овог здања тврди да ова грађевина не представља ни кокошку нити цркву. Данијел Аламсјах је радио у Џакарти када је добио поруку од Бога да изгради "кућу за молитву" у облику голубице. Када се шетао кроз град Магеланг, видио је предио који је био исти као онај из његових снова.  

- Можда људи због тога што сам хришћанин мисле да је то црква, али то је само мјесто за молитву оних који вјерују у Бога - прича 67-годишњи Данијел.  

Власници земљишта продали су му га за само 110 фунти, а данас припадници различитих религија долазе на ово мјесто да се моле на свој начин. Још нека од гласина које се везују за ово мјесто је да се користило као центар за рехабилитацију наркомана, хендикепиране дјеце, насилника и умно поремећених особа, што је Данијел и потврдио.  

Ипак, ова кућа је затворена 2000. године јер су трошкови изградње били превелики, али без обзира на то туристи и даље долазе и посјећују је. Иако нема никакву историјску вриједност, ово мјесто је врло атрактивно међу посјетиоцима, а неки су се чак ту и вјенчали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана