Идилично острво које Грци чувају од знатижељних туриста (ФОТО)

Агенције
Идилично острво које Грци чувају од знатижељних туриста (ФОТО)

АТИНА - Сваког љета, док Грчка пролази кроз топлотне таласе, туристи и локално становништво заједно траже спас од врућине.

Једно мало острво пружа уточиште, посебно становницима главног града, јер се налази на око сат времена вожње трајектом. За њих је острво Кеа увијек било нешто попут оазе која је пружала освјежење и мир.

Острво Кеа у облику сузе, или „Џија“ како га зову мјештани, у старогрчкој митологији било је познато као Хидруса (водено острво), захваљујући својим бујним изворима који хране његову бујну вегетацију. 

Данас на острву живи 2.500 становника у низу успаваних села и засеока, испресијецаних модерним домовима имућних Атињана, који долазе да се освјеже у кристално чистој води.

Кеа, често занемарена због популарнијих Кикладских острва попут Миконоса и Санторинија, крије у себи јединствени шарм и аутентичност који нису чести у данашњем туристички преплављеном свијету. Ово острво нуди мирно уточиште за оне који желе да истраже традиционалну грчку културу, историју и природне љепоте, а да притом избјегну гужве.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана