Холанђанин стигао на Балкан спреман за рат, кад оно међутим (ФОТО)

Г.С.
Холанђанин стигао на Балкан спреман за рат, кад оно међутим (ФОТО)

Холандски травел блогер Лук Патрик Хугмоед недавно је посјетио Балкан, те је пренио утиске о својој посјети.

Овај младић је на Инстаграму прво објавио неколико фотографија и видео из БиХ те испричао како му је било у земљи за коју су му, како каже, многи рекли да је опасна.

„Толико људи ми је рекло да будем опрезан када идем у Босну (и друге балканске земље). Зашто идеш тамо? Зар не знаш да је тамо јако опасно? Забави се газећи на мину, говорили су ми. Након што сам посјетио Босну и Херцеговину већ 3 пута, са сигурношћу могу рећи да је то једна од најбоље чуваних тајни Европе. Чак бих рекао да је то једна од најбољих европских земаља за путнике“, написао је Лук на друштвеној мрежи.

Додао је да му се највише свидјело Сарајево.

„Није најљепши град, али је најзанимљивији. Највише ме заинтригирала историја града, историја деведесетих, као и многе ствари које су се догађале раније“, објаснио је.

 

„Сарајево није најлепше, али Мостар јесте. Без сумње најљепши град у Босни и Херцеговини“, надовезао се. Издвојио је и водопад Кравице, за који каже да је његово омиљено мјесто у земљи. Напоменуо је да је БиХ одлична дестинација за љубитеље природе.

Потом се Лук упутио у Хрватску где је посјетио Дубровник, Сплит, Задар и Пулу. Највише му се свидео, Задар.

„Сплит и Дубровник су лијепи и апсолутно их вриједи посјетити, али нису идеални за мој укус. Задар јесте. Највише су ми се свидјеле морске оргуље. Задар ми је најдражи град у Хрватској јер се у њему не осјети гужва“, објаснио је.

„Хрватска је једна од најљепших и најпопуларнијих земаља на свијету. Као некоме ко преферира мир и тишину на путовањима, не чуди што Хрватска није један од мојих апсолутних фаворита у Европи, али сам ипак имао релативно добро искуство“, додао је Лук који је прије БиХ и Хрватске посјетио и Црну Гору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана