Грчки град изабран за најбољу дестинацију за одмор на свијету

ГС
Foto: Агенције

Према новом истраживању, Лос Анђелес има најбоље хотеле, Брисел најбоље ресторане, док је свеукупно прво мјесто као најбољег града за одмор заузела грчка престоница Атина.

У оквиру студије коју је спровео веб-сајт money.co.uk истраживало се који градови су најбоље оцијењени широм свијета када су у питању хотели, ресторани, ноћни изласци и атракције које треба посјетити.

Свеукупно прво место заузима Атина, гдје је 19,7 одсто хотела, ресторана, ноћног живота и ствари које треба радити и видјети високо оцијењено. Поред тога што је Атина најбоље рангирани град по питању активности, Атина је на другом мјесту и по хотелима и по ноћном животу.

Друга је друга европска престоница, Лисабон. Лисабон је био град са другим највећим бројем активности и атракција са пет звјездица - са 40 одсто његових атракција које су добиле ово признање од туриста. Град је такође познат по одличној храни и није много удаљен од бројних плажа.

На трећем месту је Фиренца, у срцу италијанске регије Тоскана. Као дом ренесансе, Фиренца је богата историјом, умјетношћу и архитектуром. Иако није постигао посебно висок резултат ни по једном фактору, у свеукупном пласману заузео је треће мјесто.

Град са најбоље оцијењеним хотелима на свијету је Лос Анђелес - 16,9 одсто хотела у граду посјетиоци су оцијенили са пет звјездица.

Град са највишом оцијеном за ресторане је Брисел - 3,1 одсто ресторана се налази у Мишелиновом водичу.

Што се тиче пабова, барова и клубова, грчко острво Родос је високо рангирано - 37,2 одсто мјеста за ноћни живот је оцијењено са пет звјездица.

Град са највишом оцијеном за атракције и ствари које треба видјети и урадити је Атина у Грчкој, где је 44,1 одсто атракција оцијењено са пет звјездица, преноси Б92.

Цијела листа изгледа овако:

1. Атина (Грчка)

2. Лисабон (Португал)

3. Фиренца (Италија)

4. Единбург (Велика Британија)

5. Хонолулу (САД)

6. Родос (Грчка)

7. Даблин (Ирска)

8. Венеција (Италија)

9. Праг (Чешка)

10. Амстердам (Холандија)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана