Eвропске земље које се исплати посјетити

aswetravel.com
Eвропске земље које се исплати посјетити

Популарни блог за путовања As We Travel предложио је својим читаоцима омиљене јефтине европске дестинације, које бисте могли посјетити овога љета. Међу њима се нашла и Босна и Херцеговина, као најбоља алтернатива Грчкој.

'Интензивно путујућу Еуропом посљедњих година, уочили смо да цијене међу земљама јако варирају, па зависно о томе гдје идете, можете уштедјети или прекорачити буџет', пише екипа As We travela.

Прије сваког путовања, без обзира на дестинацију, препорука је да увијек путујете осигурани јер ћете тако избјећи могућа прекорачења буџета.

А ово су дестинације које препоручују као најбоље за јефтинији љетни одмор:

Босна и Херцеговина

Босну истичу као 'прави драгуљ на Балкану, с фасцинантним градовима, прекрасном природом и каризматичним људима'.

Најјефтинији начин путовања је аутобусом, који је уједно и најбољи за уживање у прекрасним крајолицима.

Домаћу храну у ресторанима издвајају као изузетно јефтину, а од градова које морате посјетити Сарајево и Мостар. Ако се нађете у БиХ, немојте пропустити ни рафтинг.

Португал

Португал је њихова 'најомиљенија дестинација западне Еуропе, са шармантним градовима, љубазним људима и фасцинантном храном'.

У Португалу се нуде разнолике активности, од сурфања на југу, истраживања ресторана по Лисабону или лутања уским улицама сликовитог града Порта на сјеверу, који издвајају као изузетно повољан што се тиче цијена смјештаја и хране.

Хрватска

Како пише на As We Travel, Хрватска није јефтина попут већине других земаља источне Европе, али што се тиче плажа, савршена је алтернатива Грчкој (која није уопште спустила цијене унаточ великој економској кризи).

'Обала је невјеројатно лијепа, с необичним рибарским мјестима и острвима са сјајним ноћним животом. Храна, смјештај и пиће релативно су јефтини, а повољно можете путовати и по унутрашњости те крстарити острвима.

За оне који су се заситили плаже, издвајају Дубровник и Загреб са сјајном културном понудом и историјским знаменитостима.

Естонија

Естонија им је 'миљеник међу балтичким земљама'. 'Главни град Талин је предиван, са шармантним каменитим улицама, занимљивим знаменитостима и пријатељски расположеним становницима'.

Берлин (Њемачка)

Издвојен је Берлин, јер остатак Њемачке није толико јефтин.

Љето у Берлину није толико вруће и неиздрживо као у осталим метрополама Европе, због чега је љето савршено вријеме за посјету, кад се од града може добити оно најбоље.

Посвуда можете пронаћи повољан смјештај, јефтине ресторане, пекаре и барове.

Чешка

Неки ће се можда побунити да Чешка није јефтина као некад, али гледајући ширу слику и даље је јефтина. У центру града можете пронаћи пристојну хотелску собу за цијену хостела у неким другим европским земљама, тврде.

Земља је сама по себи предивна са занимљивим мјестима које треба видјети. Праг, 'град хиљаду торњева', још је увијек најпопуларнији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана