Ер Србија "ускаче" послије повлачења Виз ера из Сарајева

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД/САРАЈЕВО- Ер Србија од данас до 16. октобра по посебним цијенама продаваће карте за летове ка Сарајеву и обезбиједити додатне капацитете од 1. новембра.

Компанија је саопштила да то чини како би путници, чија су путовања угрожена најављеним укидањем летова из Сарајева, стигли до крајњих дестинација преко Београда.

"Имајући у виду најаве у медијима да ће од 1. новембра бити укинути летови између Сарајева и већег броја европских градова, Ер Србија је одлучила да обезбеди одговарајуће капацитете и посебне цене да би се сви путници чији су планови за путовање сада делимично или потпуно угрожени брзо и удобно превезли до својих крајњих дестинација, преко Београда", навела је та компанија у одговору Танјугу.

Медији су раније објавили да ће Виз ер затворити своју базу на аеродрому Сарајево у новембру, и укинути све линије осим Лутона и Абу Дабија.

Ер Србија наводи да су цијене карата за летове које нуде ниже од просјечних за овај период године.

У зависности од дестинације су почев од 69 евра за путовања у једном смјеру преко Београда.

Наводе да су почев од 69 евра карте у једном смјеру у економској класи са укљученим ручним пртљагом из Сарајева до Копенхагена, Цириха, Диселдорфа, Нирнберга, Салцбурга, Венеције и Амстердама.

Почев од 79 евра су карте у једном смјеру у економској класи са укљученим ручним пртљагом из Копенхагена, Цириха, Диселдорфа, Нирнберга, Салцбурга, Венеције и Амстердама до Сарајева, такође са пресједањем у Београду, а та цијена укључује све таксе.

Из Ер Србије наводе да интензивно раде да капацитете прилагодимо у складу са очекиваном повећаном тражњом.

"То се односи на летове између Београда и поменутих европских дестинација, али и на летове између Сарајева и Београда", наводи Ер Србија.

У тој компанији размишљају о промени типа авиона и укључивању у саобраћај летјелица са већим капацитетом.

"Такође размишљамо и о евентуалном увођењу додатних летова и с тим у вези смо у сталној комуникацији са сарајевским аеродромом, да бисмо размотрили све могућности у вези са потенцијалним терминима тих додатних летова, као и радним временом аеродрома", истиче Ер Србија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана