Египат: Сафари у пустињама Синајског полуотока

Anadolija
Египат: Сафари у пустињама Синајског полуотока

Каиро - Сафари у египатском туристишком граду Шарм ел-Шеик, на обалама Црвеног мора привлачи пажњу великог броја туриста из цијелог свијета.

Прва дестинација већине туриста, који посјећују овај град на Црвеном мору, свакако су пустињски сафари који пружају задовољство, односно разоткривање пустињских љепота.

На сафаријима је током цијелог дана могуће видјети туристе свих старосних доби из свих дијелова свијета, који уживају у љепотама пустиње. Туристи, унаточ високим температурама у пустињама Синајског полуотока на истоку Египта, иду на пут дуг седам километара и упознају се са пустињским свијетом.

Водич на сафарију Мухамед Ар-Риyс, који се овим послом бави већ осам година, каже да воли свој посао.

"Интересовање за сафари највише показују туристи из Русије и Италије. Овај сафари је незаобилазна дестинација за све туристе који дођу у Шарм ел-Шеик", каже Ар-Риyс, нагласивши да је због Арапског прољећа и немира у Египту број туриста у овом граду знатно смањен.

Водич по имену Ахмед Абдулмуним изјавио је да се неки туристи, због великих врућина, брзо уморе током сафарија, но, како каже, туристи су ипак упорни и дају све од себе како би издржали до краја. Абдулмуним је истакао да се туристи највише одлучују за сафари пред залазак сунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана