Дубаи: Највиша чајанка на свијету

Агенције
Дубаи: Највиша чајанка на свијету

Свети ритуал поподневног испијања чаја са колачићима, мини сендвичима и погачицама подигнут је на виши ниво у Дубаију, јавиле су агенције.

Добро свјесни опсједнутошћу овог града модом, менаџери Рафлес Хотела у Оут Мети двапут годишње мијењају мени за чај како би се подударио са недјељама моде за јесен/зиму и прољеће/љето, а колачићи и сендвичи су инспирисани најновијим трендовима одређене сезоне.

Чак ни највеће модне жртве које пазе на сваки грам неће одољети минуциозно направљеним креацијама мињона у облику нове тренди ташне, кармину обликованом од воћа или минијатруним чоколадним штиклама.

Чај се служи свакодневно између 14 и 19 часова и кошта 199 дирхама (око 41 евро) за двије особе.

Aко вам ова помодна чајанка није довољна, пробајте поподневни чај на највишем мјесту на сијвету на 122. спрату Бурџ Калифе, највише грађевине на планети од 828 метара.

Пробајте укусне напитке и француско пециво гледајући на град са пола километра висине.

Цијене су можда астрономске али поглед је непроцјењив.

По ведром небу можете видјети и групацију острва „Свијет” (иако је само једно острво довршено упркос року изградње који је истекао 2009), бацити поглед на хител Бурџ Aл Aраб у облику једра и посматрати небодере како се огледају у Дубаи марини удаљеној 20 км.

Чај се служи свакога дана по цијени од 290 дирхама (60 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана