Држава из региона - најтраженија дестинација

ГС
Foto: Илустрација

Истраживање које су на самом почетку љетње сезоне спровели аустријски организатори путовања показало је да се Хрватска налази међу најпожељнијим дестинацијама за љетњи одмор Аустријанаца.

Истраживање "Барометар путовања у 2022. години" спроведено у Аустрији је јасно показало какво је расположење домаћих путника.

Хрватска је, очекивано, водећа и најтраженија дестинација на аустријском тржишту. Више од 95 одсто Аустријанаца је изјавило да свој одмор жели да проведе у Европи, са основном жељом да упозна нове дестинације, културну и гастрономску понуду, као и понуду активног туризма.

Резултати истраживања Ruefa Reisekompass у 2022. години показали су да се Хрватска налази на другом месту најтраженијих дестинација на аустријском тржишту, одмах након Италије, преноси Б92.

Резултати ових истраживања, као и повратне информације партнера с нама осталих важних тржишта као што су Немачка, Словенија, Пољска или Чешка, потврђују како је интерес за путовањима и Хрватском врло изражен, изјавио је директор Хрватске туристичке заједнице Кристијан Станичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана