Десет земаља у које је тешко ући

Агенције
Десет земаља у које је тешко ући

За улазак страних грађана у циљу туристичких посjета, пословања или студирања за многе земље је потребна виза. Међутим, у неке земље, које чак и не захтjевају визу, улазак је много компликованији и конфузнији.

За улазак у Иран виза се може добити на два начина. Прва могућа рута је путовање на острво Кисх, које се налази одмах поред обале Ирана у Персијском заливу. На острво Кисх се може путовати без икаквих рестрикција и са било којим пасошем. Други начин путовања је захтjевање визе за путовање на континентални дио Ирана. Већина посјетилаца на самом аеродрому у Техерану могу добити туристичку визу на седам дана.

За оне који путују у Ирак, најсигурније је прво отићи у град Ербил, гдје грађани Европске уније и још неких земаља не могу добити улазну визу која траје десет дана.

Иако се путовање у Сомалију не савјетује, тамо је најлакше доћи летом до Адис Абебе у Етиопији, гдје се налази канцеларија покрајне Сомалиланд, сјеверозападног дијела Сомалије, у којем се у кратком року може добити улазна виза.

Улазак у Сјеверну Кореју је могућ само уз претходно резервисање путовања у путним агенцијама које је одобрила влада ове државе. Процес је тежак, али не и немогућ. Када се прикупи сва потребна документација, улазак у земљу бива одобрен без већих компликација.

Науру је најмања независна република на свијету. То је мало острво у јужном Пацифичком океану. Процес добијања визе је тежак и напоран. Да бисте добили визу за улазак прво морате резервисати лет за ову земљу, резервисати хотел у којем ћете боравити, контактирати конзулат у Бризбејну у Аустралији, попунити много формулара које морате лично однијети у конзулат и приликом слетања у Науру показати дозволу за улазак.

Сао Томе и Принципе је прелијепо острво које се налази поред западне обале Централне Африке. Улазак у земљу је могућ на два начина – контактирањем амбасаде или конзулата или резервисањем путовања преко путних агенција.

Да бисте добили улазну визу за Бутан морате унајмити официјелног оператера који ће вам објаснити цијели процес. Када урадите све што вам кажу, улазак у земљу неће бити проблем.

Улазак у Централноафричку Републику није толико тежак, уколико можете пронаћи неку од амбасада или конзулата. Проблем је у томе што се на интернету не могу наћи скоро никакве информације о конзулатима.

Да бисте добили визу за Гвинеју Бисау морате отпутовати у Лисабон у Португалу или у Зигуинхор у Сенегалу, гдје се налазе конзулати ове земље.

За странце је најтеже ући у Либију. Либија има забрану уласка за грађане многих земаља. За улазак у земљу је потребна резервација путовања преко лиценцираних путних агенција. Након контактирања агенције морате послати копије пасоша, повратне карте, личне информације и још неколико докумената. Виза се добија приликом уласка у Либију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана