Десет најљепших викендица на свијету

Vainity Fair
Десет најљепших викендица на свијету

Одређен број ових скровитих луксузних мјеста може бити у потпуности ваш, барем на кратко вријеме. Доносимо листу најљепших кућа, бродова... које можете рентати и боговски уживати. У машти јер су цијене овог смјештаја незамисливо високе.

Уредници Vainity Fair издвојили су најбоље приватне 'викендице' на свијету. Слиједи попис 10 најбољих:

1. Cuixmala, Мексико

У власништву породице Голдшмит, некретнина покрај мексичке пацифичке обале може се унајмити, укључујући и голему палачу Ла Лома, са занимљивим степеништем које води до огромног базена на плажи на којој Мариачи пјевачи серенадама забављају госте. (Цијена: од 29.860 долара на дан)

2. Beluga

До прошлог љета, пловидба на турској галији Anouske Hempel била је могућа само уз њен позив, но брод смјештен на Јадрану сад је могуће унајмити у Хрватској и Црној Гори. Луксуз на броду се може успоредити с оним који пружа најбољи луксузни хотел, попут Blakes хотела у Лондону (у власништву исте особе) - само што је овај смјештај на води. (Цијена: од $53.000 седмично.)

3. Дворац Lismore, Ирска

У власништву породице Кавендиш од 1753., дворац из бајке угостио је низ гласовитих гостију. Фред Астера га је посјетио кад су његова сестра Адел и њезин супруг Чарлс Кавендиш, живјели у дворцу. У августу 1947., Џон Ф. Кенеди је спавао у соби Queen (његова сестра Кетлин удала се за насљедника, Вилијема Кавендиша, који је умро за вријеме Другог свјетског рата). (Цијена: непозната)

4. Talitha

Љепотица Talitha у Art Deco стилу поринута је у море 1930. године. Њене профињене линије истичу се у мору препуном сјајних бијелих бродова. У више од 80 година, брод је често мијењао власнике и имена. Све до 1988. када га је филантроп Сир Џон Пол Гети II пронашао како лежи у луци у Лисабону са сломљеном радилицом мотора.

И тако се 1993. појавила Talitha G, именована по Гетијевој другој жени манекенки Talithi Pol. (Цијена: од $361.780 седмично)

5. Li Galli, Поситано, Италија

Оctrvo Li Galli у власништву је руских плесних икона Леониде Масине и Рудолфа Нуреџева. Плесач је редизајнирао колибу на острву у стилу Мура. Острво се сад може унајмити. (Цијена: на упит)

6. Point Lookout, Mustique

Mustique, приватно скровиште на Гренадини коју је замислио Лорд Гленсонер прије више од 50 година. Ту се тренутно налази 74 виле свих облика и величина. Но потпуни мир и приватност нуди се на најсјевернијој тачки отока Point Lookout. Кућа је окружена плажама, око којих непрестано пуше лагани повјетарац. (Цијена: од $16,000 седмично)

7.Tagomago, Ибица

Лијепа вила с пет спаваћих соба и посебном кућом за особље уз озвучење Bang & Olufsena само чека друштво које ће оживјети атмосферу 80-их на Ибици. ( Цијена: од $265.000 седмично)

8. Бања Duntont, Kолорадо, САД

У 13 кабина може се смјестити 44 особе, библкотека с огромним фондом књига, бања и простор за јогу. Име Буча Касидија урезано је у оригиналном дрвеном бару. Кроз прозор можете угледати и дивље мачке.

9. Залапатак, Трансилванија, Румунија

Коунт Калоки и њен пријатељ принц Чарлс годинама су рестаурирали некретнину украшавајући је локалним антиквитетима. Уоколо, поглед пуца на њежан пејзаж. (Цијена: од $4,550 седмично)

10. Le Grand Banc, Француска

Што бисте учинили да наиђете на напуштено село у Луберону? 1960-их проналазач  Џереми Фри, одлучио је обновити 13 кућица и створити рај за умјетнике, од Хенри Картиер-Бресона до Дејвида Хокнеја.

Тренутни власници Мосмо и Франсис Фри изнајмљују село у којем можете пушити и увести кућне љубимце. ( Цијена: од $14.820 седмично.)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана