Да ли је ово најгора храна на свијету?

Tportal.hr
Да ли је ово најгора храна на свијету?

Свjетским путницима уз многе изазове и ситуације које их неизбjежно прате на путовањима, нарочито на егзотичнијим дестинацијама, као један од већих проблема често се наметне храна. Тако постоје тренуци када се и највећи љубитељи меса нађу у ситуацији да затраже вегетаријански мени.

Глобтротер с портала АСКман саставио је листу од пет најгорих месних јела која је икад пробао. Своје гастрономско искуство подjелио је са читаоцима.

Сазнајте о чему се ради и што бисте свакако требало да избjегнете или можда пробати ако се нађете у сличној ситуацији.

Пацов, Јужна Кина

Током боравка у јужном кинеском граду Џангсхуо, глобтротеру је речено да су пољски пацови постали популаран извор хране. Будући да живе у пољима гдjе мештани узгајају кикирики, штакоре хватају у замке, а сушене их продају на локалним пијацама. Баш онако како очекујете – месо сушеног пацова је одвратно.

Пилећи јајници, Јапан

У Џакитори баровима сервирају само птичје састојке. Ови мали ресторани, који се могу наћи широм Јапана, служе све птичје састојке изузев перја и кљуна. Нека од понуђених јела могу бити заиста укусна, попут хрскаве коже и меса с роштиља умочених у сос или посутих сољу. Пилеће срце на роштиљу није потпуно неприхватљиво, али пилеће јајнике ненавикло непце тешко ће прожвакати.

Чизбургер у лименци, Њемачка

Њемачка компанија Катадџн досјетила се да стави чизбургер у лименку. Овај необичан гастро изум намијенили су планинарима и осталим истраживачима, а наручује се поштом. Међутим, сама помисао да овакву врсту јела једете из лименке врло је одбојна, а ни укус није за пожељети.

Кобасице од коњског меса, Монголија

Јела од коњског меса, које је интензивније ароме и жилавије од јунетине, присутна су у многим европским земљама. Међутим, у Монголији су се досјетили да праве кобасице од коњетине, које су изузетно слане. Чак и највећи љубитељи меса одустали су од овог јела након првог залогаја.

Камила на жару, Мароко

У Мароку камиле не користе само за јахање, већ и за јело. Камиље месо најчешће се спрема на жару. Мароканци преферирају кебаб и сендвиче од камиљег меса. Мирис печеног меса наводи људе да га пробају, међутим оно је тврдо и жилаво попут старе чизме, а оставља укус у устима попут говедине која је стајала на сунцу неколико дана. Укратко, то је јело које ће ријетки изван Марока хтјети да пробају више од једном.

Овој листи најпопуларнији кулинарски путописац Ентони Борден свакако би додао исландски хакарл, односно сушено месо ајкула. Ову исландску посластицу која смрди на амонијак и покварену рибу Борден је описао као "најгору и најодвратнију ствар" коју је икада пробао.

Такође, многим путописцима и гастрономадима дигао се желудац при сусрету с балутом, популарном филипинском уличном "посластицом".

Наиме, балут је јело у ком главне састојке чине напола развијени пилећи или пачји ембрион. Јаје с полуразвијеним ембрионима једноставно се скува, а потом једе из љуске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана